Home / Algemeen / Gefferie van AFC naar Ajax

Gefferie van AFC naar Ajax

Dwight Gefferie zal komend seizoen AFC zondag verlaten en de overstap maken naar Ajax zaterdag. Dat maakte zowel Ajax als Gefferie gisteren bekend aan Het Amsterdamsche Voetbal. Eerder maakte Peter Post van AFC bekend om deze weg ook te bewandelen. Ajax blijft zich versterken en teammanager Jan Fleisman sluit niet uit dat er nog meer namen zullen volgen. Wij spraken met Gefferie over zijn transfer.

Dwight Gefferie (28) speelde in zijn jeugd bij SV Diemen en kwam daarna uit voor DWS, JOS Watergraafsmeer, FC Utrecht en dus AFC. De overstap naar Ajax is voor hem logisch.
Gefferie:’Dit is mijn vierde jaar bij AFC. Ik heb hier een hoop meegemaakt, onder andere het kampioenschap. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad, de club heeft mij goed behandeld en ik heb nooit conflicten gehad. Ik wil zelf een nieuwe uitdaging.’

Dwight Gefferie
Dwight Gefferie

Hierbij kan meespelen dat Gefferie nog niet veel minuten in de basis van AFC heeft gemaakt dit seizoen.
Gefferie:’Dit is niet mijn beste seizoen bij AFC. Net toen ik afwezig was wegens mijn werk zetten we een goede reeks neer. Dan houdt de trainer aan zijn basis vast, dat snap ik. Na de winterstop heb ik een liesblessure gekregen en daarvan ben ik nu aan het terugkomen.’

Gefferie maakte woensdagavond bij AFC bekend dat hij naar Ajax gaat.
Gefferie:’In december hoorde ik van de interesse van Ajax. Een paar weken geleden heb ik het eerste gesprek gehad en dat klikte meteen. Ajax heeft ambities en dat geeft mij een nieuwe uitdaging. Dat Peter Post ook de overstap maakt vind ik leuk, want ik ken hem al heel lang.’

Gefferie speelt het liefste rechtsback, maar volgens teammanager Jan Fleisman is dat nu nog niet aan de orde.
Fleisman:’We versterken onze gehele selectie voor volgend seizoen, dan worden de poppetjes ook pas neergezet. Nu zijn we vooral bezig met dit seizoen, want we hopen nog steeds op de nacompetitie.’

Gefferie zal waarschijnlijk niet de laatste speler zijn die door Ajax wordt gehaald.
Fleisman:’We zijn nog wel met een paar jongens bezig. We willen uiteindelijk Topklasse spelen en daar moet je jezelf op voorbereiden. Maar nogmaals, onze focus ligt op de jongens die het dit seizoen moeten doen. In de zomer gaan we pas aan het nieuwe seizoen beginnen.’

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!