Gehandhaafd CTO ’70 wil wisselvalligheid achter zich laten

Afgelopen weekend verzekerde CTO ’70 zich van handhaving in de vierde klasse F door een 3-1 overwinning op De Meer. De club uit Duivendrecht kan niet meer ingehaald worden door de achtervolgers en mag zich opmaken voor een nieuw jaar in de vierde klasse.

De trainer van CTO ’70, Dave Seegers, sprak van enige opluchting na de winst op De Meer. Seegers: “Ik ben blij dat het nu zeker is. Dit seizoen was van onze kant gewoon te wisselvallig. We hebben meerdere goede wedstrijden gespeeld, maar de week erop kon het voetbal er ineens heel slecht uitzien. Dat is iets waar we op moeten letten volgend seizoen.”

Toch heeft CTO ’70 ook laten zien het heel aardig mee kan. De ploeg deed lang mee in de strijd om de tweede periode. “Maar dan lieten we weer punten liggen tegen Ouderkerk en Swift”, haalt Seegers naar voren. “Voor de winterstop hadden we een hele goede reeks, maar dan geef je in die twee wedstrijden niet thuis. Daarnaast slinkt de spelersgroep ook nog eens van achttien naar veertien man en krijg je te maken met blessures en schorsingen. Daardoor zaten we ineens in een neerwaartse spiraal.”

CTO '70 kende een wisselvallig jaar in de vierde klasse. Hier scoort Roy Bruil voor het team van Dave Seegers
CTO ’70 kende een wisselvallig jaar in de vierde klasse. Hier scoort Roy Bruil voor het team van Dave Seegers

Vlak voor het eind van het seizoen herpakte CTO ’70 zich en in de ogen van Seegers is het dat mede te danken aan de sfeer binnen het team. Seegers: “De spelers hebben het groepsproces boven het individu weten te stellen en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Als je terugkijkt op het seizoen, kan je concluderen dat het alles of niets was in onze wedstrijden. De wisselvalligheid, zoals net voor en net na de winterstop, weerspiegelt ons voetbaljaar.”

Daarom hoopt Seegers zich voor volgend seizoen nog te versterken met een aantal nieuwe spelers. “We willen weer een goed jaar neerzetten en hopen een goede slag te slaan voor de einde van de overschrijvingstermijn.” Bij CTO ’70 kunnen zowel jeugdige voetballers als ervaren spelers het team komen versterken. Seegers: “Ik wil er vooral een vriendengroep van maken binnen de selectie. Toen ik zelf nog voetbalde bij Osdorp, op mijn 37e, waren we een hechte groep die het leuk vond om samen te voetballen. Dat kan met jong en oud en is precies hetgene wat ik voor volgend seizoen wil bewerkstelligen bij CTO ’70.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)