Home / Algemeen / Gehavend FC Almere herstelt zich in tweede helft

Gehavend FC Almere herstelt zich in tweede helft

FC Almere heeft in de zaterdag tweede klasse B tegen Be Fair een lastige klip weten te omzeilen. Het gemis van diverse basisspelers brak de ploeg bijna op, maar invaller Gino Westerik stelde in de slotfase de punten veilig voor de wisselvallig presterende Almeerders: 4-2.

Met een schorsing van Kevin Vermeij, een blessure voor Peter van Dongen en de afwezigheid van het centrale verdedigingsduo Tjeerd Hofs-Ramon Kool ontbrak er een hoop ervaring bij FC Almere. Tegenstander Be Fair wilde vanaf het eerste fluitsignaal zijn stempel drukken op het duel en dat lukte de gasten goed. De ploeg uit Waddinxveen was veelvuldig op de helft van FC Almere te vinden, maar kon niet echt doordrukken.

20161001-almere-be-fair-foto-herman-de-wit-1

FC Almere zat zeker in het eerste halfuur niet goed in de wedstrijd en zag Be Fair de leiding nemen in de wedstrijd. Na een goede actie van Jimmy de Lange kwam de bal in de zestiende minuut bij Zakaria Zariouh, wiens inzet niet goed verwerkt werd door Almere-doelman Gijs Roelofsen: 0-1. De schaarse mogelijkheden werden door FC Almere niet benut en dat deed Be Fair wel. Een fraaie vrije trap eindigde in de kruising en dit betekende een 0-2 achterstand voor de thuisploeg.

Kennelijk was FC Almere nu pas wakker, want in de 22ste minuut lag de aansluitingstreffer van Lesley Vlieger al in het doel van Be Fair. Vlieger: “Dit hadden we echt even nodig.” In deze fase was de thuisploeg ook nog dicht bij de gelijkmaker, maar ging de inzet van Marvin Tjon Sjoei Sjoe net over het doel en slaagde ook Nick Stots er niet in om de 2-2 binnen te koppen.

20161001-almere-be-fair-foto-herman-de-wit-gino-westerik

In het begin van de tweede helft waren de betere kansen verrassend genoeg voor Be Fair. Nu maakte Roelofsen zijn foutje van de eerste helft echter ruim goed door diverse keren fraaie reddingen te verrichten. Toch had FC Almere vervolgens de gelijkmaker te pakken door een strakke schuiver van Lesley Vlieger. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Invaller Gino Westerik schoot de 3-2 binnen voor FC Almere. Westerik bepaalde de eindstand in de blessuretijd uiteindelijk in 4-2, waardoor FC Almere ondanks de matige wedstrijd toch drie punten kon bijschrijven.

Trainer Maurice Ligeon had wel een verklaring voor het matige duel van zijn ploeg. “Ik miste teveel basisspelers en daar speelde Be Fair goed op in. De spelers hebben in de tweede helft alles gegeven, met als beloning de drie punten. Ik ben blij dat we uiteindelijk toch de winst pakten, want we willen blijven meedraaien voor de titel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit