Home / slideshow / Gehavend Swift speelt doelpuntloos gelijk tegen HZVV
Swift - HZVV

Gehavend Swift speelt doelpuntloos gelijk tegen HZVV

AVV Swift heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de thuisontmoeting met HZVV. Beide ploegen wisten de gehele wedstrijd niet te scoren, waardoor ze met een brilstand op het scorebord huiswaarts keerden.

Het beloofde een prachtige voetbaldag te worden met het heerlijke najaarszonnetje dat over het complex scheen, maar al vóór de aftrap kreeg Swift met zijn eerste teleurstelling te maken. Aanvoerder Daan Sutorius haakte namelijk geblesseerd af, wat betekende dat hoofdtrainer Martin de Groot zijn opstelling gedwongen moest wijzigen. Ondanks de tegenvaller begon Swift uitstekend aan de wedstrijd en creëerde het direct een aantal kansen. Zo belandde een prachtige aanval over de rechterkant van het veld bij Mex Bakker die op keeper Rodney Rosink stuitte. Kort daarna kreeg Bakker opnieuw een kans, maar deze keer gleed hij de bal over het vijandelijk doel.

Na de bestorming van Swift kreeg HZVV eveneens een paar mogelijkheden. Via de counter stichtte Sander Dzemidzic gevaar, maar keeper Mats van de Wijst stond goed op te letten en pareerde de poging. Jan Hup was namens de bezoekers nog een meest dichtbij een voorsprong. Zijn vrije trap belandde echter snoeihard op de lat, waardoor Swift opgelucht kon ademhalen. Sean den Hoed leek Swift alsnog op voorsprong te zetten. De voetballer kreeg een vrije schietkans in het zestienmetergebied, maar schoot hard tegen de verdediging van HZVV op. Vlak voor rust kreeg Swift nog met een fikse tegenvaller te maken. Daan Siegerist stoomde op richting het middenveld en stapte ongelukkig op de bal, waardoor zijn enkel dubbel klapte. De verdediger zocht daarom eerder de kleedkamers op en moest naar het ziekenhuis om de blessure verder te onderzoeken.

In de tweede helft hoopten beide clubs meer geluk te hebben in de afronding, maar dat was allerminst het geval. De eerste twee kansen waren voor Hup die de bal achtereenvolgens over het doel en in de handen van Van de Wijst schoot. Zowel Swift als HZVV raakte gedurende het tweede bedrijf vermoeider, waardoor kansen spaarzamer werden. Invaller Dario Loveccio probeerde het nog wel aan de linkerkant van het veld. De buitenspeler kapte met zijn goede rechterbeen naar binnen en haalde een aantal keer uit. Waar hij in de meeste gevallen een been van de tegenstander raakte, moest eenmaal Rosink in actie komen op de bal uit het doel te keren. In de slotfase was Dzemidzic nog dichtbij een overwinning voor HZVV, maar hij schoot na een sprint van minimaal 40 meter de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Ondanks het gelijkspel was De Groot na afloop tevreden over zijn ploeg. “Door de blessures die we vandaag opliepen moesten we een aantal keer gedwongen wisselen. Waar je normaliter spelers in het veld brengt om extra energie in het elftal te krijgen, hadden we in deze wedstrijd soms weinig keuze”, legt hij uit. “Ik ben tevreden over hoe we daarmee om zijn gegaan en vandaag speelden. We creëerden voldoende kansen om op voorsprong te komen en hebben achterin de nul gehouden. Met een punt op zak kunnen we weer richting volgende week kijken.”

Tekst: Jordi Smit

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)