Gehavend TOB haakt af in titelrace

TOB is na een uitstekende competitiestart voorlopig afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller ging op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Westzaan en staat inmiddels op negen punten achterstand.

Vooraf was het voorgevoel bij de technische staf al niet goed. Met vier blessures, twee vakantiegangers en de geschorste topscorer Donny Geel ontbraken liefst zeven basisspelers. Van de spelers die uiteindelijk wel aan de start verschenen waren nog eens drie spelers verre van fit om te spelen. Daarom werd gekozen voor een verdedigende formatie waarbij in eerste instantie het voorkomen van goals van tegenstander Westzaan prioriteit had. Dit ging binnen een eerste minuut helemaal mis. Direct vanuit de aftrap faalde Koen Bart oog-in-oog met TOB-doelman Jeffrey Janssens niet.

Het beloofde een hele zware middag te worden voor de Amsterdammers. Snel na deze tegentreffer had de thuisploeg iets terug moeten doen. Mucahit Bayar schoot de bal in kansrijke positie naast het doel. Na dit explosieve begin zakte de wedstrijd enorm ver weg. TOB probeerde het wel, maar miste de kwaliteit om echt een vuist te maken. Westzaan bleef in balbezit rustig op zoek naar kansen zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Na 23 minuten leek het de wedstrijd al te beslissen. Uit een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant van het veld kon Derk Dukker geheel ongedekt de 0-2 binnen koppen.

Tot overmaakt van ramp werd TOB zowel halverwege als in de rust geconfronteerd met twee blessures, waardoor het binnen de eerste 45 minuten twee wissels moest gebruiken. Na de rust probeerde de thuisploeg het tij te keren door met drie spitsen te spelen en overal op het veld druk te geven, maar hier raakte Westzaan niet van in paniek. Regelmatig speelden de gasten zich gemakkelijk onder de druk vandaan en probeerden TOB de genadeklap te geven. Dit lukte na exact een uur spelen. Yoshi Koster ontsnapte aan de aandacht van de noord-Amsterdamse achterhoede en besliste op koele wijze de wedstrijd: 0-3.

Het was TOB te prijzen dat het niet bij de pakken neer ging zitten en naar eer en geweten op zoek ging naar een beter resultaat. Dat de nederlaag niet groter werd, was te danken aan Janssens. Dertien minuten voor tijd kregen de Amsterdammers loon naar werken met een eretreffer. Een inworp kwam met een acrobatische omhaal van Dennis Koolmoes voor de voeten van Esterno Vreugd, die zijn schuiver in de verre hoek zag belanden: 1-3. Toch was het slotakkoord voor Westzaan. Na een misverstand in de Amsterdamse achterhoede kon Jordi Wildschut doelman Janssens simpel omspelen en de 1-4 eindstand op het scorebord zetten.

Omdat koploper Beverwijk heeft gewonnen en nummer twee ADO’20 gelijkspeelde, is het gat naar de top van de ranglijst opgelopen naar respectievelijk negen en zes punten. De ploeg van Remco van Twiller moet volgende week in en tegen Beverwijk winnen om niet volledig af te hakken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.