Gehavend Waterwijk verliest van Eemnes

In de derde klasse C zaterdag  was het Almeerse Waterwijk gastheer van SV Eemnes. De twee ploegen die in de onderste regionen verkeren waren allebei  gebaat bij een overwinning. Het werd uiteindelijk een 1-2 winst voor de gasten en dat was een bittere pil voor de ploeg uit Almere Buiten.

Coach Mark de Boer van Waterwijk had de pech dat hij vijf basis spelers miste  en niet volledig kon uit komen. Vanaf het begin had de ploeg uit Almere wel het beste van het spel maar kon dat niet lang volhouden, Eemnes kwam steeds beter in de wedstrijd kwam was dan ook herhaaldelijk voor het doel van invaller doelman Ricardo Hoogenhout (hij verving de geblesseerde Wilco Mackaay) van Waterwijk te vinden. Waterwijk pakte de draad hierna weer goed op en zo was Danny Koster dicht bij de openingstreffer maar vond doelman Thomas Manten op zijn weg. Ook een kans voor Zakaria Tamimi ging voor Waterwijk in rook op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waterwijk hield de druk op het doel van de gasten maar het spel was te slordig om Eemnes te verrassen. Verder werd er door de verkregen hoekschoppen weinig tot niets gedaan wat eigenlijk normaal gesproken wel een van de sterkste punten is voor de Almeerders. Met nog zo’n  5 minuten voor de rust te spelen was er  nog een kans voor Joel van Ooijen maar hij kon de bal net niet in het vijandelijke doel werken.

In de 42e minuut dan toch de verdiende 1-0 toen dezelfde Joel van Ooijen op rechts uitstekend door ging en zijn voorzet op maat was voor de goed meegekomen Danny Koster die beheerst scoorde 1-0. Dit kwam Waterwijk uitstekend uit en was men even later nog dicht bij een treffer maar Ronald Merlog miste.

Na de rust een gelijkopgaande strijd die uitstekend werd geleid door arbiter Verhoef. Ook toen een overtreding voor veel Almeerders een strafschop had moeten zijn bleef hij bij de les en paste uitstekend de voordeelregel toe. Eemnes kreeg nu wat meer grip op de tegenstander en dat werd dan ook beloond in de 70ste minuut, een voorzet werd door de Almeerders knullig gewerkt en daar profiteerde Michel van Hamersveld dankbaar van 1-1.

Waterwijk liet zich hierna niet van het veld spelen en had nog genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar nadat er weer twee spelers uitvielen door blessures werd voor Waterwijk coach Mark de Boer de spoeling wel heel erg dun en werd dit de ploeg uiteindelijk ook fataal toen in de 85ste minuut Eemnes middels Leon van Zeggelaar de winnende treffer kon produceren 1-2.  Vlak voor tijd kon Waterwijk alsnog een punt overhouden aan dit duel maar de kans werd te simpel verprutst.

Mark de Boer na afloop: We hebben een aardige ploeg maar we miste deze middag te veel spelers  en dan moet je maar hopen dat het team dit goed op kan vangen! Verder is er wel voor elke meter gestreden maar de nederlaag was niet meer te voorkomen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C