Geinburgia drie punten van titel

Vandaag in zondag 4E de wedstrijd Geinburgia- P&T, de nummer 1 tegen nummer 14. Een makkie voor Geinburgia op papier. Na de mooie overwinning tegen Diemen vorige week had trainer Vrijhoef een aantal moeilijke keuzes te maken. Mario van Leijen, Roland Lijnzaad en Remco Gietermans waren weer fit en namen plaats op de bank. Dit resulteerde in een aantal spelers dat in het 2e moesten spelen die normaal bij 1 spelen.
Iets over 2 uur werd er begonnen aan de wedstrijd, Taco Boomgaard nam zijn plek achterin weer in voor de geschorste Davy Smith en voor de rest geen wiizigingen. Geinburgia probeerde P&T meteen onder druk te zetten door de opbouw vroeg te ontregelen. Geoffrey van Vliet kreeg als 1e de kans op de 1-0 maar de keeper kon de bal nog net redden. P&T kwam er voor het eerst uit en een strakke voorzet ging opeens via twee Geinburgia spelers zo het doel in, 0-1 in de 6e minuut. Een fikse streep door de rekening en Geinburgia moest aan de bak. Gelukkig had Geinburgia  genoeg weerstand en 2 minuten later is het alweer 1-1. Aanvoerder Martijn Jansen blijkt dit seizoen van alle markten thuis en begon van eigen helft aan een rush langs 4 spelers van P&T en zette de man in vorm Bob in ’t Groen vrij voor de keeper. In’t Groen wist daar wel raad mee en plaatste de bal langs de uitkomende keeper. Geinburgia ging  daarna op zoek naar de 2-1, maar de bal ging steeds aan de verkeerde kant van de paal net naast. Zo misten Geoffrey van Vliet, Ron Logan en Bob in ’t Groen genoeg kansen op de voorsprong. Zelfs een schitterende vrije trap van topscoorder Geoffrey van Vliet kwam via de onder ant van de lat op de lijn weer terug het veld in.
P&T had geen haast en probeerde het spel te vertragen.  Ondanks dat Geinburgia ook niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde had het toch het overwicht, al zal de neutrale toeschouwer niet hebben geweten dat de nummer 1 tegen nummer 14 speelde. P&T deed zich veel beter  voor dan een hoop teams uit deze klasse. In de 39e minuut kwam Geinburgia er weer uit via de geheel open gelaten linkerkant van P&T en kon Geoffrey van Vliet vanuit de kluts zijn 17e van het seizoen binnenschieten. Dit was ook meteen de ruststand.

In de rust werd Ron Logan vervangen door Mario van Leijen, die met zijn snelheid de rechterkant moest bestrijken. P&T liet de linkerkant geheel open en daar moest Geinburgia toch van gaan profiteren. Het spelbeeld was hetzelfde als de 1e helft, Geinburgia probeerde snel de beslissing te forceren, maar de bal ging er maar niet in. Of het nou aan de laatste bal lag of dat het vizier niet op scherp stond, ik weet het niet. Door dat Geinburgia niet de 3-1 scoorde werd het nog spannend ook, want je weet hoe dat dan in het voetbal gaat als je niet scoort. Zo kabbelde de wedstrijd voort en schrijven we inmiddels de 69e minuut als er een verschrikkelijke schreeuw klinkt. Taco Boomgaard ging na een duel naar de grond en viel weer verkeerd op zijn schouder en deze ging uit de kom. Iedereen in en langs het veld kreeg er kippenvel van en een stilte viel. Gelukkig schoot de schouder weer terug in de juiste positie, maar verder spelen was niet meer mogelijk. Roland Lijnzaad verving hem en Niels Irik kwam centraal te spelen. Zeker 15 kansen werden er vandaag om zeep geholpen. In de blessuretijd van 13 minuten krijgt een speler van P&T zijn 2e gele kaart, waar direct rood eigenlijk de enige kaart was. Mario van Leijen werd bruut van achter onderuit geschopt maar kon gelukkig verder.

Om 16.15u was het dan over en schreef Geinburgia er weer drie punten bij. Doordat De Meer won van Arsenal kan Geinburgia volgende week het kampioenschap uit bij FC Amsterdam binnen halen. Wat is er mooier dan dit onder de rook van de ArenA te doen waar op dat moment ook  Ajax speelt tegen Groningen. Dus alle Geinburgia supporters kom massaal naar FC Amsterdam om het 1e naar het kampioenschap te schreeuwen. Mocht de titel mee naar Driemond gaan dan zal er na afloop een groot feest zijn in het Matchzo waar iedereen de spelers en staf eventueel kan komen feliciteren. Wij hopen op een grote opkomst!!

Verslag en foto’s:  Wesley Tom