Foto Rob van Vliet: Ajax en Sparta Nijkerk spelen voor het derde rij op jaar tegen elkaar

Gelijkspel in Nijkerk helpt gedegradeerd Ajax van laatste plaats af

Hoewel Ajax al is gedegradeerd is in de zaterdag Topklasse, heeft de ploeg van Bart Logchies nog twee wedstrijden om de eer te redden. Zaterdag werd die eer al enigszins gered. Met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sparta Nijkerk zijn de Amsterdammers van de laatste plaats af.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. De eerste kans was voor Sparta Nijkerk, maar na voorbereidend werk van Gilermo Pengel schoot Frank Tervoert over. Ajax kwam pas na een klein half uur in de buurt van het doel van de thuisploeg, alleen konden de gasten niet profiteren van geklungel in de verdediging.

Niet veel later ontsnapte Ajax aan de openingstreffer. Een inzet van Tervoert kon nog net van de doellijn worden gehaald. Het golfde op en neer, want nog voor rust had ook Ajax een dot van een kans. Nijkerk-doelman Kevin Rijnvis wist de 0-0 echter op het scorebord te houden.

Na rust waren er minder kansen, maar werd tien minuten voor tijd wel de score geopend. Namens de thuisploeg zette Pengel voor en Tervoert kopte de 1-0 binnen. Nog geen minuut later had de spits dé kans op de 2-0, alleen ging zijn kopbal nu tegen de paal. Ajax kon opgelucht ademhalen en wist in de slotfase nog langszij te komen via Peter Post.

In het restant kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan. Met een punt stijgt Ajax een plek naar de voorlaatste plaats. Genemuiden (dat met 1-7 verloor van GVVV) is nu hekkensluiter in de Topklasse. Het helpt echter weinig, want Ajax is al gedegradeerd.