Home / Algemeen / Gelijkspel voor De Dijk op bezoek bij Berkum
asv De Dijk

Gelijkspel voor De Dijk op bezoek bij Berkum

Voor ASV De Dijk stond zaterdag de uitwedstrijd bij Berkum op het programma. Vorige week ging De Dijk onderuit tegen HZVV, op zaterdag werd er in Zwolle wel een punt gepakt. Na negentig minuten stond de brilstand nog op het scorebord: het werd 0-0.

Hoofdtrainer Andre Teuling kijkt positief terug op de eerste helft in Zwolle. “Over de eerste helft ben ik zeer tevreden.” De spelers wisselden diep gaan en tussen de linies goed af. Maar het was aan de kant van de Amsterdammers voetballend ook in orde. Aan het begin van de wedstrijd draaide Amir Riffi weg van zijn tegenstander en schoot tegen de lat. “Helaas ging dat schot er niet in, het had namelijk zo gekund”, aldus Teuling. In het eerste bedrijf kreeg De Dijk nog een paar mogelijkheden, de kans voor Abraham Misehouy was het grootste. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote mogelijkheid, maar ook Berkum wist niet te scoren.

Teuling zag zijn ploeg na rust een geheel andere wedstrijd spelen. “Over de tweede helft ben ik wel ontevreden. We waren gewoon niet goed. Het was voetballend niet voldoende, hoewel we gelukkig wel overeind blijven.” De trainer zag dat zijn team de bal niet vasthield en het spel te onrustig was. “Hierdoor leden we balverlies, waardoor we de tegenstander mogelijkheden gaven. In de laatste tien minuten ging Berkum forceren. Ontstonden er nog een paar scrimmages. Zorgde ervoor dat Berkum nog een paar mogelijkheden kreeg. Onze keeper, Max Klink, had nog een mooie redding.”

Na negentig minuten voetballen stond de brilstand nog op het scorebord. “Al met al hebben we over de gehele wedstrijd weinig weggegeven en deden we het in de eerste helft goed. In de tweede helft hadden we de controle meer moeten houden. Het team heeft de afgelopen weken echt stappen gezet, dat zag je zeker terug in de eerste helft”, besluit Teuling.

Aankomende woensdag neemt De Dijk het op tegen WV-HEDW voor de districtsbeker, terwijl aankomende zaterdag het duel tegen koploper Urk op het programma staat. Zaterdag wordt er om drie uur afgetrapt. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Archieffoto door Hans van Beek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)