Gelijkspel voor Ouderkerk in topper met Roda ’46

Zondag stond voor Ouderkerk een kraker op het programma. Het begin op bezoek bij Roda ’46, waarmee het verwikkeld is in de strijd om de tweede plaats.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Ouderkerk een goede kans, toen Durante Olsman kon schieten, maar hij miste jammerlijk door de bal niet echt goed te raken. Er zouden nog meerdere prima uitgespeelde kansen volgen en Roda’46 werd in het eerste speelhelft feitelijk overlopen. Het wachten was op een goal en die viel in de 25e minuut, maar wél aan de andere kant. De Leusdenaren waren in het geheel nog niet gevaarlijk geweest, maar de eerste de beste aanval van Roda’46 over links bracht de bal voor het doel van goalie Dax de Wit en in een poging die te onderscheppen veroorzaakte Quinten Drupsteen in de ogen van de referee een overtreding. De strafschop betekende een 1-0 achterstand.

Ouderkerk liet zich niet van de wijs brengen en ging op dezelfde voet door. Dat leidde uiteindelijk dat de 1-1 van Daan van Unen, met een fraaie omhaal in de kruising. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust werd Ouderkerk wat behoudender en kreeg Roda ’46 dus wat meer ruimte, maar echt gevaarlijk werd dat niet. Ouderkerk werd echter ook niet meer zo gevaarlijk, op een moment na. Een pegel van de voet van Thijs de Dood, vanaf de rand van de zestien, had beter lot verdiend, maar de Roda-goalie wist de bal met een fantastische redding uit zijn doel te ranselen.

Zo bleef het bij 1-1. Andere concurrenten voor een periodetitel speelden echter ook gelijk, waardoor er niets aan de hand is voor Ouderkerk. Volgende week treft het FC Aalsmeer. Die ploeg handhaafde zich vorig seizoen ternauwernood, maar doet dit jaar ook mee om de promotieplaatsen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)