Gelijkspel voor Swift in Apeldoorn

Zaterdagmiddag ging Swift op bezoek bij csv Apeldoorn. Waar Swift al zo goed als zeker is van de nacompetitie voor promotie, vecht csv Apeldoorn juist nog om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Het duel eindigde in 1-1.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Laurence van den Enk de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de thuisploeg. Hij kon alleen op Swift-goalie Michael van Kerkwijk af, maar de doelman redde. Daarna werd Swift meerdere malen gevaarlijk, met name via Carlos Groen. De eerste keer leidde dat niet tot een doelpoging, de tweede keer ging zijn kopbal over. Halverwege de eerste helft namen de Amsterdammers de leiding via clubtopscorer Bas Buimer. Hij kopte de bal over doelman Dean Bredewoldt binnen. De Amsterdammers werden steeds sterker en het leek wachten op een tweede Amsterdamse goal. Zo ging een kopbal van Daan Siegerist maar net naast. Het moet dan ook een domper zijn geweest voor Swift dat de thuisploeg op slag van rust op gelijke hoogte kwam via Cem Köse.

In de tweede helft ging csv Apeldoorn driftig op zoek naar de 2-1, in de wetenschap dat het met een gelijkspel weinig op schoot. Van den Enk kreeg nog een aantal prima mogelijkheden, maar wist het net niet te vinden. Aan de andere kant had Buimer de winnende kunnen maken, maar zijn inzet werd gepakt door Bredewoldt. Geregeld lag er veel ruimte voor Swift, maar de ploeg wist daar niet meer van te profiteren.

Zo bleef het 1-1. Ook sc Genemuiden speelde echter gelijk, waardoor Swift de tweede plaats blijft bezetten. Volgende week een derby voor Swift, het gaat dan op bezoek bij AjaxBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B