Gelijkspel voor Swift tegen Putten

Swift is zaterdagmiddag tegen een onnodig gelijkspel aan gelopen. De Amsterdammers kregen Putten op bezoek en stonden bijna de gehele tweede helft op voorsprong, maar zagen in blessuretijd toch de 2-2 binnen vallen.

In de eerst helft was het wel Putten dat na een half uur via Bart Posthouwer was gekomen. Maar het duurde niet lang voor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Jelle Spanninga maakte de gelijkmaker. Maar Swift had het niet makkelijk en greep soms hard in. Het leidde ertoe dat Posthouwer voor rust geblesseerd het veld moest verlaten, Ties Bos kreeg geel.

De eerste kans na rust was voor Putten, maar vervolgens nam Swift dankzij wederom Spanninga de leiding. De bezoekers gingen daarna weer op zoek naar de gelijkmaker. Er was Putten veel aan gelegen om in ieder geval een punt te pakken, want de ploeg strijd nog volop om zich te handhaven. Uiteindelijk viel de 2-2 in de slotseconden alsnog via Jefta van den Broek.

Een vervelend resultaat voor Swift, want het is daarmee ook nog altijd niet helemaal zeker van handhaving. Het gat met een nacompetitieplek is 4 punten. Er zijn nog 4 duels te spelen. Er moeten dus nog wat punten gepakt worden. De eerste mogelijkheid daarvoor is volgende week zaterdag op bezoek bij AZSV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B