Gelukkige goal resulteert in zege voor Swift

Afgelopen zaterdag 8 oktober mocht Swift aantreden tegen Flevo Boys in Emmeloord. De Amsterdammers zijn met DHSC verwikkeld in een strijd om de koppositie.

DHSC begon al om 14.00 tegen csv Apeldoorn, voordat Swift zelf om 15.00 het veld op ging, kreeg het mee dat de Utrechters 0-2 achter stonden. Een mooi perspectief voor Swift dus.

Al in de zesde minuut kreeg Flevo Boys, na een overtreding net buiten het strafschopgebied, een mooie kans. De vrije trap werd echter ongevaarlijk voor de keeper van Swift, ver over het doel geschoten. Al vroeg in de wedstrijd -11e minuut- moest arbiter Robert de Wit uit Groningen een gele kaart trekken voor een overtreding door Aran Nijboer van Flevo Boys. Twee minuten daarna een grote kans voor Swift om de openingstreffer te maken, Fidel Yilmaz wist deze toch wel grote kans niet te verzilveren, het bleef 0-0.

Ook Flevo Boys kreeg in de eerste helft enkele fraaie aanvallen, waarvan er twee goed werden geblokt door de Swift-speler Samu Siemens, maar in de 25e minuut dan toch de opgelegde kans voor Flevo Boys. Aanvaller Johan Tiems mocht op ongeveer 5 meter van het Swift-doel, geheel vrijstaand, aanleggen. De sluitpost van Swift, Reno van der Meer stond, en dat is zeker niet voor de eerste keer in deze competitie, op de juiste plaats en pareerde het schot fantastisch. Bij de hierna ontstane rebound, op ongeveer 7 meter aan de linkerzijde van het doel gooide Van der Meer voor de bal en kreeg Flevo Boys niet de 1-0 op het scorebord. In het verdere verloop van de eerste helft waren beide partijen slordig in hun veldspel en ontstonden er aan beide zijden geen echte kansen meer, waardoor met ‘de brilstand’ de rust aanbrak.

In de tussentijd was ook de tweede helft bij DHSC tegen csv Apeldoorn gevorderd en na eerst 2-1, werd dit uiteindelijk een 2-2 eindstand. Hierdoor wist Swift -tijdens de rustpauze- dat het bij een overwinning in Emmeloord de koppositie zou behouden en dan twee punten los zou staan van hun directe concurrent DHSC.

In de tweede helft begon Swift beter dan in de eerste helft. Al snel kopte Rik Breemhaar, vanuit een corner, op het doel van Flevo Boys, waarbij de bal over het doel werd getikt door de keeper en voor Swift een nieuwe corner opleverde. Hieruit ontstond echter geen gevaar meer. Even later een aanval van Flevo Boys, maar door goed ingrijpen van wederom Breemhaar werd dit slechts een corner, welke ook geen verder gevaar opleverde.

Dan ineens -in de 63e minuut- speelde Bas Maljaars zichzelf vrij en vanaf ongeveer 20 meter schoot hij op het doel van Flevo Boys. Doordat de bal onderweg door een been van de verdediger werd geraakt, veranderde deze geheel van richting en dit maakte de doelman, Matyas van Zorge, volledig kansloos, 0-1 voor Swift. In de 81e minuut nog een goede kans voor Flevo Boys, een schot op doel van Swift wordt van richting veranderd door een Swift-been en hierdoor een corner, welke net naast het Swift-doel werd gekopt, het had net zo goed de 1-1 kunnen betekenen.

Net voor het einde incasseerde Raj van Pareren nog geel en kreeg Flevo Boys op twintig meter van het doel nog een vrije trap. Met links werd de bal getrapt, maar deze verdween hoog over het doel, waarna direct het eindsignaal klonk.

Een overwinning voor Swift, waarbij Flevo Boys eigenlijk wel tekort werd gedaan en een puntenverdeling misschien wel de juiste was geweest. Swift-hoofdtrainer Jimmy Simons: “We kunnen goed de nul houden en ik weet dat mijn jongens altijd wel een keer scoren, dan maak je veel kans om te winnen.”

Volgende week een kraker op het Olympiaplein tegen nummer 2 op de ranglijst DHSC uit Utrecht. Degene die deze partij wint, zal aan de eerste periodetitel mogen gaan denken, waarbij Eemdijk ook nog niet kansloos is. Zij gaan op bezoek bij nummer 4 Ajax.