Gemeente Amsterdam steunt gala

De gemeente Amsterdam zal het eerste Gala van Het Amsterdamsche ondersteunen. De gemeente spreekt via deze weg haar waardering uit voor alle amateurvoetballers in Amsterdam. Tijdens het gala op 27 mei zal de Gemeente Amsterdam de kampioenen huldigen.

Amsterdam kent 64 voetbalverenigingen met ruim 24.000 leden. Meer dan 600 senioren teams en 900 jeugdelftallen komen iedere week in actie. Door hun medewerking te verlenen aan het gala wil de gemeente het belang van het amateurvoetbal ondersteunen. Vooral de positieve bijdrage aan de amateursport is voor de gemeente Amsterdam erg belangrijk.

In een brief aan Het Amsterdamsche Voetbal laat een woordvoerder het volgende weten: “ Met het eerste Gal voor het Amsterdamsche Voetbal krijgt de grote groep Amsterdamse amateurvoetballers van topklasse tot en met zesde klasse een prachtige afsluiting van het voetbalseizoen. Met dit gala krijgt de voetbalsport de positieve aandacht die het verdient. Nu even geen excessen en opstootjes . Voetbal is ook vriendschap, sportiviteit en vreugdevolle momenten. De gemeente Amsterdam heeft grote waardering voor de inzet van de verenigingen. Het Amsterdamsche Voetbal, afhankelijk van de inzet van vele vrijwilligers, maakt de voetbalsport weer zichtbaar. Het amateurvoetbal met ruim 20.000 leden in Amsterdam krijgt relatief gezien namelijk weinig aandacht in de pers. Door de komst van Het Amsterdamsche Voetbal leeft het amateurvoetbal weer. Sportiviteit, respect, vriendschappen en het samenbrengen van verschillende culturen is iets waar wij voor staan en Het Amsterdamsche Voetbal ook dus daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Alle kampioenen van de standaard teams worden op 27 mei door de Gemeente Amsterdam in het zonnetje gezet.

Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@hetamsterdamschevoetbal.nl. Kijk voor meer informatie op de speciale ‘gala’ pagina.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)