RODA 23 - VAN OERLE EN DOUWE LEENDERS
Lars van Oerle en Douwe Leenders moeten alle zeilen bijzetten tegen DSOV

Gemengde gevoelens bij gelijkspel RODA ‘23

Het was zo’n acht minuten in de blessuretijd van de wedstrijd en bij één van de aanvallen van thuisploeg DSOV kwam hét moment waar RODA’23 zo bevreesd voor was. De ploeg van de van ziekte herstellende coach Bnar Toofeek kon de verkregen nipte marge eerder in de wedstrijd niet verdubbelen en kreeg in de toegevoegde tijd het deksel op de neus: 1-1.

RODA’23 liet bij het lager geklasseerde DSOV dus een zege liggen. De nummer vier van de tweede klasse was in de eerste helft niet veel sterker dan de thuisploeg. Scoorde wel één keer na rust, maar DSOV kwam in de allerlaatste minuut alsnog langszij.

Quint Piris

Bnar Toofeek, die het zwaar te verduren kreeg ná het trainingskamp in Portugal, was wel weer aanwezig op de bank en zag zijn ploeg kansen ontwikkelen in de eerste helft: “We kregen de eerste helft echt wel enkele goede kansen. DSOV had iets meer de bal, wij waren gevaarlijker. We hielden DSOV op eigen helft goed van ons af. Eigenlijk heeft DSOV geen enkele uitgespeelde kans gehad. Dat de ruststand 0-0 werd, was qua spelbeeld wel de juiste verhouding”.

In het vervolg vond Toofeek dat er meer energie in de ploeg moest gaan komen. De ploeg uit Amstelveen kreeg meerdere kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij de 0-1 van invaller Quint Piris. Piris, die na een afwezigheid van bijna drie maanden weer speelminuten kon maken. Hij kwam de tweede vijfenveertig minuten in de ploeg. Piris zette gelijk goed druk aan het begin van de tweede helft, daarmee dwong hij fouten in de DSOV-opbouw af en verschalkte met een geplaatste schuiver de DSOV-doelman. Piris was precies het type dat RODA net even nodig had. Piris was ook betrokken bij een iets eerder doelpunt, maar deze werd vanwege buitenspel uiteindelijk afgekeurd.

Goal!!!!

Toofeek baalt: ‘Als je de kansen niet benut, word je gestraft’

De tweede helft had een ander gezicht, al bleef DSOV geloven in hun kansen. Ondanks de sterke start van RODA (‘we waren los’) en de openingsscore. DSOV ging daarna volle bak in de aanval, maar liet daardoor ook veel ruimte voor RODA. “We komen er drie-vier keer goed uit. We moeten dit beter uitspelen. Het bleef 0-1 en DSOV ging nog meer de ballen erin pompen. Eigenlijk kwamen daar geen echt grote kansen uit, wel wat mogelijkheden. Maar goed, je houdt in het achterhoofd dat de bal een keer goed kan vallen. Wij kregen geen rust in ons spel. We hebben er alles aan gedaan om die boodschap bij de jongens te krijgen. We hoopten op een goed uitgespeelde counter, maar deze bleef van onze kant uit. Per ongeluk valt het tegendoelpunt in laatste minuut van de blessuretijd. Het was een enorme kluts situatie: 1-1. We roepen het op onszelf af”, aldus een proestende Toofeek.

RODA 23 - Milan Egberts
Mannelijke duels in Vijfhuizen, Milan Egberts vol overtuiging

Willen winnen

Samenvattend was het spelbeeld gelijkwaardig. DSOV had meer de bal, presenteert zich als een heel aardig elftal en RODA kreeg vandaag de betere kansen. “Mijn ploeg heeft keihard gewerkt, willen allemaal heel graag winnen. Maar bij de 0-1 moeten we wel bloed blijven ruiken en niet te veel leunen op het verdedigen. We laten ons iets te makkelijk terugdringen. Durven aan te vallen, de bal ook wat langer vasthouden. Lef tonen. Dat is de uitdaging voor de komende periode”, analyseerde Toofeek.

Geen houdbaarheidsdatum

Tofeek tekende onlangs voor nog een nieuw seizoen bij zijn club. Van beide kanten was dat verheugend nieuws: “Nog een jaartje erbij”, lacht Toofeek. “Mijn zesde als hoofdtrainer, als kind van de club. Het goede gevoel was er aan beide kanten. RODA was er vroeg bij. Ik ga niet zo snel naar een andere vereniging, ook al is er soms wat interesse. Ik voel me heel relaxed. Voor mij nog geen uiterste houdbaarheidsdatum, grapt Toofeek. We zijn druk bezig een stapje hoger te komen met elkaar. Het is een mooi proces, waar ik onderdeel van wil zijn. We dagen elkaar elke keer weer uit. We willen een bepaald systeem voetballen, herkenbaar zijn. Er wordt elke week maximaal getraind, iedereen straalt de juiste motivatie uit. De chemie binnen het team en de club is er”.

“Ik ga inderdaad ook de UEFA A doen, mits ik word toegelaten. Ik heb enkele clubs op het oog waar ik dan mijn stage wil doen, in combinatie met het hoofdtrainerschap. Ik heb veel ambitie en het wordt zeker pittig, maar met goede afspraken en een jaar lang investeren heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben erg tevreden over de samenwerking met de club en de technische staf. Ik hoop dan ook dat iedereen aan boord blijft”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor de komende week in de zondag tweede klasse B

Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)