Genadeloos Lebo dwingt derde wedstrijd af tegen TPP

Ook tussen ASV Lebo en TPP/Rotterdam moet in de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap een derde wedstrijd voor de beslissing zorgen. Na een 7-5 nederlaag vorige week won Lebo nu in de eigen Sporthallen Zuid met zeer duidelijke cijfers van de Rotterdammers: 7-0.

Door de nederlaag vorige week moest ASV Lebo winnen om een derde wedstrijd af te dwingen. De aanvallende tactiek wierp ook zijn vruchten af, maar het duurde tot de dertiende minuut voordat het echt tot uitdrukking kwam in de stand. Aanvoerder Zaïd El Morabiti kon de punt van zijn schoen nog net tegen de bal aanzetten en opende zo de score. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers via Tevreden. Op slag van rust bepaalde Ike Neil, met de mooiste van de avond, de ruststand op 3-0. Uit een bijna onmogelijke hoek schoot hij de bal diagonaal in de verre kruising.

TPP/Rotterdam moest in de tweede helft in de aanval en in de tegenstoot kon ASV Lebo hier optimaal van profiteren. De teller liep snel op en door doelpunten van Tevreden, Neil, El Morabiti en Youssef Makraou stond zelfs de stand van 7-0 op het scorebord. TPP/Rotterdam nam het verlies en trok zich weer terug om de schade nog enigszins beperkt te houden. Daarnaast hadden de gasten het aan de eigen doelman te danken dat tienmeter trappen geen tegentreffers meer opleverden.

Door de zege van ASV Lebo staat het in de best-of-three nu 1-1 tussen beide ploegen. De beslissende derde wedstrijd wordt woensdagavond opnieuw in de Sporthallen Zuid gespeeld. De winnaar van die wedstrijd treft in de finale om de landstitel in het zaalvoetbal ‘T Knooppunt of FC Marlene.