Gerlof en Martinus gaan voor bekerstunt tegen Montfoort

Komend weekend staat voornamelijk in het teken van de beker en ook Martinus is nog volop in de race. De mannen van Ron Gerlof treffen zaterdag Hoofdklasser Montfoort in de tweede knock-out ronde. Het jonge elftal uit Amstelveen draait tot nu toe een uitstekend seizoen en hoopt tegen Montfoort voor een grote verrassing te kunnen zorgen.

Martinus boekte dit seizoen al enkele aansprekende resultaten in de districtsbeker. Zo werd ten koste van derdeklassers RODA’23 en Zandvoort de tweede knock-out ronde van de districtsbeker bereikt. Zaterdag wacht de nummer elf uit de Hoofdklasse A.

Martinus-trainer Ron Gerlof: “ Een hartstikke leuke wedstrijd voor ons waarin we natuurlijk gaan proberen een ronde verder te komen. Maar dit zal niet makkelijk worden. Monfoort speelt al jaren in de Hoofdklasse en neemt het bekerduel uiterst serieus. Zo zijn wij afgelopen zondag bekeken door Montfoort en komen zij op volle oorlogssterkte naar Amstelveen.” Toch acht Gerlof zijn Martinus zeker niet kansloos voor het bereiken van de volgende ronde. “Natuurlijk hebben we een kans om door te komen. We hebben een sterke ploeg staan met een goede organisatie. Het verschil tussen Montfoort en Martinus is onder meer dat wij in een goede fase zitten en zij een matig seizoen draaien.”

Martinus - Ouderkerk

Na de degradatie van vorig seizoen nam Gerlof het stokje over van Martinus-icoon Jannis van der Lijcke. Gerlof: “ Ik ben afgelopen zomer ingestapt bij een vernieuwd Martinus en het bevalt prima. We hebben een aantal A-junioren bij de selectie gehaald en enkele oudere spelers kunnen behouden. Hierdoor is er een uitstekende balans, zowel bij het eerste als het tweede. Ook zijn de resultaten goed. We hebben de bovenste tien ploegen gehad en staan maar één punt achter koploper Diemen. Voor de winterstop krijgen we de onderste vier nog, al zegt dit natuurlijk niks. Maar we zijn zeker kansrijk in onze klasse.”

Foto’s Martinianen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)