Gerlof gaat met jong Waterwijk voor plek in linkerrijtje

Waterwijk is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Ron Gerlof bereikte de knock-outfase van de districtsbeker en als nieuwkomer – voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveerden de Almeerders naar de zaterdag tweede klasse – heeft Waterwijk ook de eerste drie punten in de competitie al bemachtigd. Met een jonge ploeg hoopt Gerlof op een plek in het linkerrijtje

Met onder meer Niels van der Zaal (Zuidvogels) en Desmond Mensen (Huizen) kwam er genoeg ervaring naar Almere toe – in totaal vijf nieuwe spelers – maar de gemiddelde leeftijd ligt nog altijd opvallend laag. “De meeste spelers zijn 19, 20 of 21 jaar. Ze zijn allemaal heel jong. Het werk met jonge spelers heb ik bij Martinus ook gedaan, dat lukt zeker. Een groot deel van de spelers is vorig seizoen kampioen geworden, dus je kunnen echt wel wat, alleen de tweede klasse vraagt toch iets meer organisatie.”

In zijn eerste twee maanden in Almere (“ik kan lekker op de scooter naar de club toe”) kwam Gerlof vrij snel achter de sterke en zwakke punten van de jonge spelersgroep. “Het zijn allemaal goede voetballers en het is de kunst om ze goed met elkaar te laten voetballen. Het moeilijkste is zonder bal. Met bal kunnen ze heel goed voetballen, maar de uitdaging zit bij dingen zonder bal doen. Als dat verbetert, hebben we echt een goed team.”

Ondanks een plek in de volgende ronde en drie punten uit de eerste twee wedstrijden heeft de oefenmeester nog geen idee waar Waterwijk exact staat. Simpelweg omdat het te vroeg is en, voor zover hij uit de bekerresultaten en de competitiestart kan afleiden, de verschillen in de zaterdag tweede klasse B dicht bij elkaar liggen. “Onze doelstelling is linkerrijtje. Het zou leuk zijn om boven FC Almere te eindigen, maar dat is geen doel op zich. Een plek in het linkerrijtje zal met deze ploeg moeten kunnen.”

Foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)