Kevin Blom spreekt de Amsterdamse voorzitters toe in de Ajax Experience

Geslaagd voorzittersoverleg

Gisteravond werd in de Ajax Experience het Amsterdamse voorzittersoverleg gehouden. Veertig verenigingen, van de 65, waren op de uitnodiging van de KNVB West 1 en DMO (dienst ,maatschappelijke ontwikkeling). Tijdens de avond werd aan AFC de Fair Play Prijs uitgereikt.

Het Amsterdams voorzittersoverleg is voortgekomen uit het convenant ‘Samen werken aan Sportiviteit & Respect’ dat recent door bijna alle Amsterdamse verenigingen werd ondertekent.

Tijdens de bijeenkomst in de Ajax Experience kregen alle aanwezigen een rondleiding en werden ze vermaakt door een leziong van scheidsrechter Kevin Blom. Marc Nipius, verantwoordelijk voor het voetbalverdrag: “Het was een zeer geslaagde avond. De lezing van Kevin Blom werd zeer goed ontvangen en zat vol met humor. Ook de Fair Play Prijs kreeg natuurlijk veel aandacht. Het was goed om met zijn allen bij elkaar te zijn.”

Kevin Blom spreekt de Amsterdamse voorzitters toe in de Ajax Experience

De Fair Play Prijs wordt sinds drie jaar uitgereikt. Het eerste jaar ging de prijs naar TOS Actief en vorig seizoen was zaalvoetbalclub AORC de winnaar. Dit jaar werd AFC door maar liefst 900 scheidsrechters gekozen tot sportiefste vereniging. De scheidsrechters beoordeelden de clubs op hoffelijkheid (ontvangst), gedrag op het veld van spelers en het gedrag rondom om het veld van ouders en toeschouwers. Als prijs krijgt AFC voor al haar leden een opleiding aangeboden voor verenigingsscheidsrechters gegeven door internationaal topscheidsrechter Kevin Blom.

Naast het uitreiken van de prijs stond het overleg ook in het teken van de verenigingsscheidsrechter. Kevin Blom verzorgde een workshop over het vergroten van de weerbaarheid van de verenigingsscheidsrechter. Met de stelling “wat is er nodig om weerbaarheidstrainingen overbodig te maken” prikkelde hij de voorzitters om na te denken over de cultuur, het beleid en de organisatie van hun eigen vereniging.

Er was veel aandacht voor de lezing van scheidsrechter Kevin Blom

Het enige smetje op de avond was de afwezigheid van wethouder Sportzaken van de gemeente Amsterdam Eric van der Burg. Hij moest op het laatste moment zijn komst afzeggen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)