Home / Algemeen / Gestolen punten AZSV op bezoek bij De Dijk

Gestolen punten AZSV op bezoek bij De Dijk

Op een zonovergoten Sportpark Schellingwoude heeft De Dijk met een minimaal verschil verloren van AZSV uit Aalten. De Amsterdammers speelden een goede wedstrijd, maar bleven desondanks met lege handen achter na negentig minuten voetbal. Het werd 0-1 in het voordeel van AZSV.

Een open begin van de wedstrijd, waar zowel De Dijk als AZSV de aanval zocht. Er waren kleine kansjes voor allebei de ploegen tot in minuut 11 de bezoekers op voorsprong kwamen. Onderkant lat leek de bal het doel in te gaan, maar in de volgende scrimmage ging de bal volledig over de lijn. Het doelpunt kwam op naam van Nick van Breugel, de bal was in eerste instantie al over de lijn. Direct daarna een kans voor De Dijk: Dihailey Darnley kapte zijn tegenstander uit en schoot. Zijn schot had niet veel kracht, maar doelman Jasper te Kolste had de bal pas in tweede instantie vast.  Als de aanvaller was opgestoomd, was hij oog in oog gekomen met de keeper, wat mogelijk een hoger rendement opleverde. Halverwege de eerste helft een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Amir Riffi gaf een steekpass op Darnley, zijn tegendraadse schot rolde tegen de paal. Ondanks de achterstand was De Dijk de bovenliggende partij. Er werd een verzorgd positiespel op de mat gelegd en er werd gezocht naar een opening in de Aaltense verdediging. De Amsterdammers claimden in het eerste bedrijf nog een penalty, maar arbiter Bram van den Boogaard was resoluut en kende de strafschop niet toe.Na rust begon AZSV met een periode van balbezit, maar De Dijk nam dit snel over. Ook kreeg de ploeg van trainer Andre Teuling de kans om op gelijke hoogte te komen. Riffi zette druk en veroverde op de zijlijn de bal en stoomde op. Hij legde af, maar het schot werd door doelman Te Kolste gekeerd. Nog geen vijf minuten later moest hij weer gestrekt. Ditmaal na een schot van spits Riffi. Bij AZSV begon men enigszins onrustig te worden. Er werd geroepen op een tandje erbij, meer scherpte en meer inzet. Het tegenoverstelde was waar voor de bezoekers, juist de spelers van De Dijk zetten een stap extra. De gelijkmaker hing echt in de lucht. Alleen viel deze maar niet, ondanks het feit dat De Dijk ondertussen alles of niets speelde. In de voorste linie stonden vijf Amsterdammers, maar AZSV hield stand. In de slotfase ontsnapte de bezoekers nog en gingen op doelman Max Klink af, met een uitstekende tackle maakte Mohamed Akhayad de tegenstander de bal afhandig.

Toen scheidsrechter Van den Boogaard voor het einde van de wedstrijd floot, gingen de spelers vol ongeloof naar de grond. Zichzelf helemaal leeg gespeeld, maar toch geen enkel punt is een zuur resultaat.  Trainer Teuling baalde als een stekker na afloop: “Het is ongelofelijk dat we geen punt hebben gepakt vandaag, op z’n minst.” Een observatie waar geen speld tussen te krijgen is, de Amsterdammers waren de bovenliggende ploeg en AZSV is weinig gevaarlijk voor het doel van keeper Klink geweest. “Alleen dit is de Hoofdklasse, dan hebben ploegen vaak genoeg aan een enkele kans.” Terwijl hij zijn ploeg moeite zag hebben in de laatste fase, waarin soms de verkeerde werd gemaakt. “Dat heeft toch, helaas, met de jonge leeftijd te maken. Als je door ervaring vaker in een bepaalde positie bent geweest, dan maak je sneller de juiste keuze.” Aankomende maandag speelt De Dijk alweer. In een waar zes punten duel gaat het team op bezoek bij SDC Putten.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)