Home / Algemeen / Gestolen zege AFC bij start Tweede Divisie in Hengelo
Foto: Roel Bos/Orange Pictures

Gestolen zege AFC bij start Tweede Divisie in Hengelo

AFC is goed van start gegaan in de Tweede Divisie. De ploeg van Ton du Chatinier had het geluk aan haar zijde door in de blessuretijd een achterstand nog om te kunnen buigen in een 1-2 overwinning op bezoek bij Jong FC Twente.

“We hebben de overwinning gestolen, maar desondanks is het wel een lekker gevoel”, zegt Du Chatinier. “Als je vanuit Hengelo met lege handen in de bus terug naar Amsterdam moet, wordt het een lang ritje, nu is het heel gezellig. En het is altijd fijn om de competitie met een zege te beginnen, dan is de eerste druk er af.”

Lange tijd leek Jong FC Twente na een doelpunt van Ruben de Jager de drie punten in eigen huis te houden. “Eigenlijk geloofde ik er helemaal niet meer in. Jong FC Twente heeft een hele goede ploeg, bij ons was het heel onrustig en we moeten nog veel leren. Ik zei al tegen mijn assistent (Said Moumane, red.) dat het al heel knap zou zijn als we hier een punt zouden pakken. Maar een wedstrijd duurt altijd negentig minuten, plus blessuretijd.”

En in die blessuretijd sloeg AFC toe. Op aangeven van Matthijs Jesse tekende Danny Goedkoop voor de gelijkmaker. In de vierde minuut van de extra tijd trok Jong Twente-verdediger Ibrahim Soumaoro aan de noodrem bij een counter en kon dit met een rode kaart bekopen. Vanaf de penaltystip schoot AFC-aanvoerder Magid Jansen de gasten naar een 1-2 zege.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de Tweede Divisie.

Foto boven: Roel Bos/Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC