Geuzen gelukkiger dan Taba in derby van Amsterdam-Oost

In de vijfde klasse D heeft GeuzenMiddenmeer Taba haar tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. Door de nederlaag sluit niet Taba maar DRC 2015 af als winterkampioen.

GeuzenMiddenmeer begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Carlos Vidal was in het eerste half uur van de wedstrijd de bovenliggende partij en was na 16 minuten op voorsprong gekomen na een prachtig doelpunt van Daan Smit. Na het eerste half uur kwam Taba beter in de wedstrijd en kreeg het in het resterend kwartier nog een paar goede kansen om nog voor rust langszij te komen.

SONY DSC

Ook na de rust probeerde Taba met man en macht om weer terug in de wedstrijd te komen maar het lukte de bezoekers niet om de verdediging van GeuzenMiddenmeer te slechten. Met veel strijdlust, inzet en harde duels had de wedstrijd alle ingrediënten van een echte topper en werd het toegestroomde publiek tot het laatste fluitsignaal vermaakt. Taba had in de tweede helft het betere van het spel en stelde de verdediging van GeuzenMiddenmeer tot meerdere malen op de proef. Toch wist de thuisploeg stand te houden en kwam Geuzen er in de omschakeling een paar keer zeer gevaarlijk uit.

SONY DSC

Toch lukte het beide ploegen niet meer om te scoren waardoor Geuzen uiteindelijk de gelukkigste bleek vond ook Geuzen-trainer Carlos Vidal: “We hebben vandaag anders gespeeld dan normaal. Het doel was winnen om aansluiting te krijgen bij de top twee. Bij een verrassing bij Knollendam-DRC zouden we de eerste periode kunnen binnen halen. We hebben vandaag gewonnen van een goede ploeg. In mijn ogen de favoriet om via de korstte weg te promoveren”.

Verslag: Herman Boeker
Foto’s: Jan Jacob

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)