Geuzen Middenmeer promoveert na strafschoppen tegen Domstad Majella

Geuzen Middenmeer speelt volgend seizoen in de zondag vierde klasse. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal rekende in Utrecht na strafschoppen af met Domstad Majella, nadat er 1-1 op het scorebord stond na verlenging. Doelman Sjoerd Jaasma wist hierin twee strafschoppen te pakken: 3-4.

“Ik vind dat wij terecht zijn gepromoveerd”, zegt Alarcon Vidal. “We hebben er een heel jaar hard voor gewerkt en over deze twee wedstrijden waren wij voetballend de betere ploeg.” In 210 minuten voetbal kon het verschil echter nog niet gemaakt. De heenwedstrijd eindigde vorige week in 0-0 en ook in Utrecht stond er na negentig minuten een brilstand op het scorebord. Er moest uiteindelijk een verlenging aan te pas komen.

In de vijfde minuut van de verlenging tekende Etkin Alpagot voor de openingstreffer namens de gasten. Lang hield Geuzen Middenmeer deze voorsprong niet vast, want acht minuten later lag de bal op de stip na een ongelukkige handsbal van Rahiet Sadal. Doelman Sjoerd Jaasma zat nog dicht bij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

“Daarna zat de wedstrijd op slot”, kijkt de oefenmeester terug. “Je zag dat de krachten bij beide ploegen langzaam wegvloeiden. Het was ook lastig om te voetballen op het kurkdroge veld. Toen het uiteindelijk op strafschoppen aankwam, had ik er een heel goed gevoel in. We hebben de spelers er goed op voorbereid.”

Een hoofdrol was weggelegd voor Jaasma. De sluitpost pakte de tweede en derde strafschop van de thuisploeg. Rahiet Sadal miste de vierde strafschop van Geuzen Middenmeer, maar kon alsnog opgelucht ademhalen nadat Alpagot de Amsterdammers een ronde later vanaf de stip naar de vierde klasse schoot. De strafschoppenserie werd met 3-4 gewonnen, waardoor Geuzen Middenmeer promoveert.

“Het feestje ging nog lang door gisteren. Iedereen was goed in de stemming. Er was niet eens iets georganiseerd, bij terugkomst op de club hebben we een spontaan feestje gevierd”, aldus Alarcon Vidal, die al wel vooruit kijkt naar volgend seizoen. “We zijn het afgelopen seizoen gegroeid, maar beseffen dat we ons op deze manier niet zomaar veilig spelen. Er zit nog rek in de spelersgroep, alleen kunnen we nog wel wat ervaring gebruiken. De doelstelling is handhaving, alles wat daar bij komt is mooi meegenomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)