Geuzen Middenmeer verslaat teleurstellend RKAV

In Aalsmeer heeft Geuzen Middenmeer voor de derde keer op rij gewonnen. Tegen RKAV bleek één doelpunt in de tweede helft voldoende voor de verdiende zege. Door de overwinning doen de Amsterdammers goede zaken in de strijd tegen degradatie en gaan zij aan de leiding in de derde periode van zondag 4F.

De bezoekers waren vanaf het beginsignaal de betere formatie. Met als meest opvallende speler centrumspits Adel Kadric die genoot van de ruimte om zich heen. De aanvaller had in het eerste half uur tot drie keer toe de openingstreffer op zijn schoen. Tweemaal vrijgezet na een fout in de RKAV-defensie bracht goalie Stephan van Halm evenzo vaak redding met een prima reactie. Bij de derde gelegenheid mikte Kadric wel heel erg onzuiver.

rkav-geuz-pim

Pas in de 33e minuut de eerste kans voor RKAV. Tot dan toe kon doelman Mark Koelman heerlijk wegdromen, op de scherpe en keiharde uithaal van Eric Jansen uit een vrije trap moest de sluitpost voor het eerst goed in actie komen. Geholpen door de lat trof de granaat van Jansen net geen doel. Het was voorlopig het laatste echte wapenfeit van de thuisploeg dat moest toezien hoe GeuzenMiddenmeer de lakens uitdeelde.

Kort na rust de beslissing. Bij een aanval over rechts trok Amsterdammer Berend Ritger naar binnen, het zorgde voor verwarring in het hart van de Aalsmeerse defensie. Ritger legde goed af op Wessel Sturm die simpel maar hard binnenschoot. Kadric had nog geen vijf minuten later de 0-2 op zijn hoofd, het leer vloog centimeters over. Vervolgens zakte het niveau van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau.

rkav-geuz-robert

Het zat er voor RKAV zondagmiddag geen moment in dat de vierde thuisoverwinning van dit seizoen geboekt kon worden. Erwin Mönnich en zijn formatie blijven staan op plaats negen van 4F, GeuzenMiddenmeer nadert tot op twee punten.