Geuzen/Middenmeer zakt bij UVV door eigen ondergrens

Winnen is een proces van leren winnen. Leren op je bek te gaan, op te staan en door te gaan. De uitschakeling voor Geuzen/Middenmeer in de nacompetitie was een bittere pil, maar motiveert de ploeg van Carlos Alarcon Vidal extra om volgend seizoen de stap naar de derde klasse te maken.

De oefenmeester besefte zich na afloop van de 1-0 nederlaag bij UVV wat voor kans zijn team heeft laten liggen. Ook al was deelname aan de nacompetitie meer dan de Amsterdammers zich enkele maanden geleden voor mogelijk hadden gehouden, nu Geuzen/Middenmeer zo dichtbij was, is de teleurstelling erg groot. “We weten dat we een mooie en grote kans hebben laten liggen. Deze wedstrijd winnen was een deur intrappen die twee andere deuren opent, met die extra plekken. Maar tegen die druk waren wij niet bestand. We zakten door de ondergrens.”

Alarcon Vidal moest in aanloop naar het duel behoorlijk improviseren. Enkele vaste krachten ontbraken vanwege vakanties en blessures en daar bovenop had de vierdeklasser hun kruit al verschoten in de eerste ronde tegen Zeist (2-4 na verlenging, red.). “Die wedstrijd was zo zwaar, dat heeft zijn tol geëist. We haalden ons niveau van de laatste weken niet. Het was zenuwachtig, ongecontroleerd.”

Ondanks het matige spel was de beste kans van de eerste helft voor de bezoekers. Een kopbal van Jorrit Schuurmans werd achter de doellijn weggewerkt, maar het arbitrale trio zag hier geen treffer in. Tot groot ongenoegen van Geuzen/Middenmeer. Een minuut voor rust waren de druiven helemaal zuur. Door een goede individuele actie van Bishoy Shehata kwam UVV aan de leiding. Het bleek uiteindelijk ook de enige treffer van de middag: 1-0.

Met opportunistisch voetbal probeerden de Amsterdammers in de tweede helft toch iets te forceren. “We hebben alles geprobeerd, maar de bal wilde er gewoon niet in. De vorm van de dag was bepalend. We hebben terecht verloren van een middelmatige ploeg. Maar ook deze ervaring moet je opdoen voordat je een stap maakt. Met nieuwe aanwinsten geloven wij erin dat we onze selectie sterker maken en volgend seizoen voor het kampioenschap kunnen gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto: Twitter Léon Bal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)