Geuzen Middenmeer zet grote stap richting lijfsbehoud!

In de zondag vierde klasse F heeft Geuzen Middenmeer op bezoek bij UNO goede zaken gedaan richting lijfsbehoud. Geuzen Middenmeer wist het inhaalduel op tweede paasdag met 0-1 te winnen, nadat deze vorige week nog afgelast werd doordat de scheidsrechter te laat kwam en UNO daarna niet meer wou spelen.

De basisopstelling van Geuzen Middenmeer was vergeleken met de week er voor op een aantal plekken gewijzigd. De wedstrijd begon met een goede kans voor de thuisploeg. Een knappe uithaal van UNO wordt door gelegenheidsverdediger Thomas van de Zouwe nog net geblokt. Geuzen Middenmeer kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. En werd over links nog een aantal keer gevaarlijk maar Marius vd Weerd kon zijn kopbal net niet de juiste richting geven. Veel kansen vielen er verder niet te noteren in de eerste helft.

In de tweede helft was het bijna meteen raak voor de gasten. Uit opnieuw een goede aanval over links gaf Conrad een vlijmscherpe voorzet die door de ingevallen Adel Kadric richting de kruising werd gekopt maar de keeper redde op fabelachtige wijze. De toon in voor de verloop van de wedstrijd was meteen gezet.

Geuzen Middenmeer kwam in de tweede helft beter in zijn spel en drong de thuisclub steeds verder terug. Uit een voorzet van Adel Kadric schoot Kilian Linnekamp recht op de keeper waardoor de stand gelijk bleef. De thuisploeg kwam er met enkele counters nog gevaarlijk uit maar de defensie van Geuzen Middenmeer bleef onder leiding van Matias Mendeville steeds overeind.

De uitstekend leidende scheidsrechter speelde een cruciale rol in het verdere verloop van de wedstrijd, die in 10 tegen 10 had moeten eindigen. Eerst was het een grove tackle van achteren op Wessel Sturm die slechts met geel werd bestraft. Daarna maakte de defensie van Geuzen Middenmeer een foutje waardoor Matias Medeville aan de noodrem moest trekken maar ook dit werd met slechts geel bestraft.

In de slotfase had de wedstrijd nog beide kanten op kunnen gaan maar waren het toch de gasten die uiteindelijk verdiend aan het langste eind trokken. Uit een vrije trap van Matias Medeville was het de ingevallen Adel Kadric die bij de eerste paal de bal binnengleed. In de laatste minuten zette de thuisploeg nog alles op alles om er nog een punt uit te slepen maar onder andere door fantastisch keeperswerk van Mark Koelman gingen de drie punten mee naar Amsterdam.

Door deze overwinning zet Geuzen Middenmeer een flinke stap richting lijfsbehoud in de 4e klasse. Een zeer knappe prestatie aangezien de Amsterdammers ook nog in de race zijn om de derde periode te pakken. De eerdere trainerswissel heeft duidelijk het juiste effect op de jonge ploeg.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F