Geuzen Middenmeer ziet Ilpendam er met nacompetitieticket vandoor gaan

In een rechtstreeks duel om een nacompetitieticket voor promotie naar de derde klasse heeft Ilpendam concurrent Geuzen Middenmeer geklopt: 1-2. De ploeg van Remco Sint mag zich opmaken voor het toetje, terwijl het seizoen van de Amsterdammers er hierdoor opzit.

De eerste helft was voor Ilpendam. Via Rony Volmer kregen de bezoekers twee goede kansen. Beide keren kwam Geuzen-doelman Sjoerd Jaasma als winnaar uit de strijd. De eerste echte kans voor de thuisploeg was na ruim twintig minuten. Een schot van Ian van de Velde ging rakelings naast. Ook Philipp van Benthem was dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd na een mooie aanval gekeerd.

Geuzen Middenmeer moest in de tweede helft op zoek naar de overwinning om zelf nog in aanmerking te komen voor het ticket. Daarom begon de formatie van Carlos Alarcon Vidal ook feller en daar had Ilpendam even geen antwoord op. Keeper Stan Bakker voorkwam in die fase een tegentreffer door een poging van Van de Velde te pareren. De tijd begon te dringen, wat betekende dat de Amsterdammers steeds meer ruimte weggaven in de jacht op de openingstreffer. De bezoekers wisten daar goed van te profiteren. Uit een voorzet van Sem van Laarhoven kopte Volmer een kwartier voor tijd de 0-1 binnen.

Vlak voor tijd gooide Ilpendam-aanvoerder Jordy Blom het duel in het slot. In de 94ste minuut bracht Jacco van Netten uit een goed genomen vrije trap de spanning nog terug, maar de tijd was voor Geuzen Middenmeer te kort om de stand gelijk te trekken. Door de nederlaag blijven de Amsterdammers vijfde staan en is het uitgespeeld. Ilpendam houdt de derde plek in handen en kan zich voorbereiden op de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Verslag: Ron de Rijk
Archieffoto: Mario Wormhoudt