Geuzen wint topper van DRC

Onder een stralende winterzon was Sportpark Voorland vanmiddag de arena voor de topper in de vijfde klasse D. Koploper DRC uit Durgerdam ging op bezoek bij naaste belager Geuzen Middenmeer. De thuisploeg, die het eerste duel ook al had gewonnen, begint zo langzamerhand een angstgegner te worden voor DRC. Ook vandaag was dat het geval want Geuzen won meer dan verdiend met 2-0.

De Geuzen speelden vanaf het begin vanuit een solide verdediging, met veel mensen achter de bal. Aanvankelijk kwam de koploper er aanvallend gevaarlijk uit. Spits Mohammed Amakman vergat de bal echter terug te leggen, waarna de Geuzen konden opruimen. Naarmate de wedstrijd vorderde hanteerde DRC steeds meer de lange bal, en dat blijkt tegen de Geuzen een kansloze tactiek. In de lucht waren Philipp van Benthem en Matias Mendeville hun tegenstanders telkens te sterk. Even later scoorde het zelf wel. Aanvoerder Quirijn Reestman kapt in de zestien zijn man uit en treft knap raak in de verre hoek. In de tweede helft veranderde er weinig aan het beeld. De Geuzen hielden gemakkelijk de controle over de wedstrijd en verdubbelden de score. Met een afstandschot vanaf rechts  in de verre hoek maakte Marinus van der Weerd een einde aan alle twijfel. DRC probeerde het hierna nog wel, maar meer dan een iets te hoog gerichte kopbal van invaller Milano van den Burg bracht dit hen niet. De frustratie sloeg toe bij aanvaller Mitch van Ankeren, die vanwege natrappen nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

1702 GEUDRC 3

Door de overwinning blijven de Geuzen dit seizoen ongeslagen, met negen overwinningen en vijf remises. Coach Sonneveldt was vanzelfsprekend zeer tevreden. “Ik hamer elke wedstrijd weer op discipline. Discipline in ons positiespel en in de verdediging. Dat pakken de jongens erg goed op, ook vandaag weer. We hebben vandaag onze kansen goed benut en maakten geen fouten, iets wat ons eerder tegen Knollenland (2-2) nekte.” Sonneveldt trad vorig seizoen aan bij de Geuzen en weet de ploeg steeds beter naar zijn hand te zetten. “Toen ik hier voor het eerst kwam was het een zooitje. Sindsdien gaat het steeds beter en boeken we ondanks een smalle kern van 14 man progressie. Je ziet ook dat onze prestaties binnen de club beginnen te leven.” Piet Kompier, vervanger van DRC-coach Ron Stoffels die op vakantie is, kon leven met de nederlaag. “We speelden vandaag niet ons normale aanvalsspel.  Combineren is onze kracht, en daarmee hebben we veel gescoord dit seizoen (53 keer, red.), maar we raakten geïntimideerd en gingen over op de lange bal. De Geuzen hadden bovendien meer inzet.”

1702 GEUDRC 2

Kort na de wedstrijd blikten Kompier en assistent-coach Roel Koelman van Geuzen Middenmeer al met een biertje in de hand vooruit op de slotfase van de competitie. “Wij worden nog wel kampioen, denk ik. Jullie spelen te vaak gelijk. Jullie zijn trouwens sowieso altijd sterk tegen ons”. Met het volste vertrouwen staat DRC volgende week weer op het veld tegen hekkensluiter Voorland. De Geuzen hopen hun ongeslagen reeks voort te zetten tegen Seref Spor, dat vierde staat.

Verslag en foto’s Jonathan Verhagen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DRC