Gevoelige nederlaag FC Almere op eigen veld

Twaalf gele, twee rode kaarten en een buitenspeldoelpunt dat werd goedgekeurd door scheidsrechter Julio Barrales. FC Almere delfde uiteindelijk het onderspit op eigen veld tegen DHSC, een mede-titelkandidaat in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Maurice Ligeon verloor met 2-4.

Al snel na het eerste fluitsignaal kreeg Gino Westerik namens de thuisploeg een grote kans uit een fraaie pass van Ramon Kool, maar deze was niet aan hem besteed. Hierna kwam scheidsrechter Barrales in beeld en trok voor kleine overtredingen al een gele kaart. Dit irriteerde beide ploegen en had een slechte invloed op de wedstrijd. In de veertiende minuut was Almere-middenvelder Kevin Vermeij de klos toen hij ongelukkig terecht kwam op de voet van de tegenstander, maar de arbiter stuurde tot grote verbazing van beide ploegen met een rode kaart van het veld. Vermeij: “Ik gleed weg en kwam ongelukkig op het been van de tegenstander terecht. Tot mijn grote verbazing zag ik rood verschijnen. Belachelijk.”

20160924-almere-dhsc-foto-herman-de-wit-1

Met een man meer kwam DHSC na een kwart wedstrijd op voorsprong. Uit een strafschop schoot Vincent Griffioen raak. FC Almere had het antwoord echter snel klaar en Kool kopte uit een goed genomen hoekschop de 1-1 binnen. Beide ploegen gingen in de tweede helft voor de winst, maar de scheidsrechter werkte vaak als stoorzender door geregeld onterecht geel te trekken. Ook een speler van DHSC moest hieraan geloven en werd met zijn tweede gele kaart weggestuurd, waardoor het weer tien-tegen-tien was.

Hoewel FC Almere meer balbezit had, kwamen de gasten wederom op voorsprong. Een corner werd door Lesley Suister binnengewerkt, doelman Gijs Roelofsen was kansloos: 1-2. Almere-trainer Maurice Ligeon besloot wat wissels door te voeren, maar het rendement was nihil. “Ik gokte op de ommekeer en om meer druk te zetten, alleen pakte dat anders uit. Jammer dat we in de beginfase de kansen niet hebben benut, want dan had de wedstrijd er heel anders uitgezien.”

20160924-almere-dhsc-foto-herman-de-wit-julio-barrales

Wel kreeg de Almeerse ploeg in de tachtigste minuut een penalty toen Darrah Bugter werd gehinderd in het strafschopgebied. Lesley Vlieger schoot hard en hoog de gelijkmaker binnen: 2-2. Waar een gelijkspel op z’n plek zou zijn geweest, bleek DHSC in de laatste minuten gelukkiger. Wesley van Zoolingen profiteerde van een dekkingsfout in de verdediging – waarbij Barrales later toegaf dat het buitenspel was – en een fout van Roelofsen werd door Suister afgestraft: 2-4.

FC Almere had tegen DHSC meer verdiend, maar moet door de nederlaag toezien dat de kampioenskandidaat met slechts vijf punten uit vier wedstrijden nu middenmoter is. Volgende week komt Be Fair, met hetzelfde puntenaantal, op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.