Gevoelige nederlaag Swift tegen effectief Geinburgia

Op het Olympiaplein heeft Swift zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. Tegen Geinburgia gaf het elftal van Johan van Wort een zeker lijkende overwinning in de slotfase uit handen. Het duel in de vierde klasse F eindigde uiteindelijk in een 3-4 zege voor Geinburgia. Door het verlies is Swift uitgeschakeld in de tweede periode.

Geinburgia miste maar liefst vijf basisspelers voorafgaand aan het duel, zo bestond de verdediging voornamelijk uit tweede elftal spelers. De bezoekers uit Driemond speelden met veel passie en strijd en waren beter in de openingsfase. In de 11de minuut kwam Geinburgia dan ook al op voorsprong na een fout van Swift-aanvaller Mostafa Benouda. De rechtsbuiten dacht veel tijd te hebben in het eigen strafschopgebied en zag Karim Eyarman over het hoofd. De middenvelder wist wel raad met het buitenkansje en schoot het leer hard en hoog tegen de touwen, 0-1.

foto 1

Na twintig minuten kwam Swift beter in haar spel en werd Geinburgia teruggedrongen. Zo kon Laurens van Beek alleen op doel af maar werd hij onreglementair ten val gebracht. De leidsman wuifde deze situatie echter onterecht weg. Niet veel later kreeg Swift wel een strafschop, ditmaal was er weinig aan de hand. Daan Wessels had hier maling aan en schoot de gelijkmaker op het scorebord. Na de 1-1 was Geinburgia en met name doelman Jim Duynmayer het even kwijt en stond het al snel 2-1. Ditmaal kon Floor Havermans in de korte hoek raakschieten.

Na de thee was Swift veel sterker en was het wachten op de definitieve beslissing. Maar de mooiste mogelijkheden werden jammerlijk gemist en dus bleef Geinburgia in leven. Na 65 minuten kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte nadat Mario van Leijen goed doorzette en de bal door de benen van Swift-doelman Isca Paladino schoot. Swift bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij maar bleef ook grote kansen missen. Toch kwamen de gastheren in de 75ste minuut via Siemen Ingelsen opnieuw op voorsprong. Zo leek Swift, voor de zoveelste keer dit seizoen, alsnog de overwinning in de slotfase binnen te slepen. Maar niets bleek minder waar.

foto 4 (4)

Geinburgia kwam namelijk in de 85ste minuut op 3-3 nadat Van Leijen de bal over de Swift-doelman heen schoot. Het slotakkoord was deze middag voor Geinburgia-topscorer Elis Halep. De spits schoot de bal vanaf 25 meter fraai in de kruising en zorgde zo voor een enorme vreugde explosie bij de bezoekers. Na vier minuten blessuretijd floot de leidsman af en won Geinburgia het spectaculaire duel zeer verrassend met 3-4.

Foto’s Eva Monfils

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)