Gevoelige nederlaag Swift tegen RKAV

In de 4de klasse F ontving Swift het nog puntloze RKAV. Twee clubs die elkaar nog van vroeger kennen. De gastheren speelden erg matig en verloren in de laatste minuut van een beter RKAV met 0-1. Hierdoor verliest Swift haar ongeslagen status en heeft RKAV de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Swift ging vol vertrouwen het veld in. De eerste drie competitiewedstrijden werden alle drie gewonnen. Ook was er een stijgende lijn in het spel te zien. Inde wetenschap dat RKAV nog puntloos was, mocht er zeker gehoopt worden dat de punten ook vandaag bij de Amsterdammers zouden blijven.

IMG-20130929-WA0010
Thomas Terstegen in actie

De eerste helft bracht echter veel minder dan waar iedereen op het zonovergoten Olympiaplein op zat te wachten. Een matige eerste helft waarbij RKAV zelfs de bovenliggende partij was. Echt veel kansen waren er echter aan beide kanten niet. Het enige goede van de eerste 45 minuten was dan ook het weer.

De tweede helft was iets beter. RKAV kroop meer uit de schulp en was niet meer het team uit de eerste helft dat naar Amsterdam was gekomen voor één punt. Hierdoor kwam er voor beide ploegen wat meer ruimte. Swift leek als eerste gebruik te maken van deze ruimte. Eigenlijk uit het niets werd Laurens van Beek vrij gespeeld voor de goal van de Aalsmeerders.  Echter schoot hij, deze dot van een kans, hoog over en kwam doelman Yannick Roosenboom met de schrik vrij.

IMG-20130929-WA0008
RKAV keeper Rooseboom is kelmvast

Na deze kans was het de beurt aan RKAV. Een paar kleine kansjes werden gecreëerd en de goal van Siem Kannekens werd een paar keer onder vuur genomen. Veel verder dan een bal op de lat en een paar reddingen van de keeper kwam RKAV echter niet.

Net toen het publiek de kantine op begon te zoeken voor een koud biertje en genoegen nam met een 0-0 uitslag, viel er toch een goal. In een duel tussen de nummer 11 van RKAV en Jaap van Nes, werd laatst genoemde hard in het gelaat geraakt. Waar iedereen verwachtte dat de scheids zou fluiten voor een overtreding en/of een blessurebehandeling, liet de man in het zwart doorspelen. Een vlotte combinatie van RKAV zette de aanvoerder alleen voor de goal. Met nog 1 minuut op de klok schoof hij de bal zuiver in de hoek.

Een verdiende overwinning voor RKAV. Net wat meer duels gewonnen en het betere van het spel. Verbouwereerd bleven de spelers van Swift achter. Een ongeslagen kampioenschap zit er niet meer in. Volgende week het uitduel met KDO. Een club waar Swift in het verleden vaak de punten heeft weggekaapt. Laten we hopen dat het spel dan iets beter is en de punten inderdaad mee naar Amsterdam worden genomen.

IMG-20130929-WA0007
Grote verslagenheid bij Swift na de nederlaag

Verslag: Tim Dolstra

Foto’s: Bas van der Kroft

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO