Gevoelige nederlaag Waterwijk tegen Batavia’90

Waterwijk heeft in de inhaalwedstrijd tegen Batavia’90 de kans laten liggen om boven de nacompetitiestreep uit te komen in de zaterdag derde klasse B (Oost). Het duel werd opnieuw gespeeld omdat de gasten uit Lelystad op 1 april (0-1) de niet speelgerechtigde doelman Bertram de Langen opstelden. Batavia’90 kreeg één punt in mindering en wist het inhaalduel met 0-3 te winnen.

Al snel namen de bezoekers het initiatief. Waterwijk had behoorlijk moeite met de gevaarlijke aanvallers van Batavia’90. Na zo’n tien minuten kreeg de Almeerse ploeg meer grip op het duel. Franklin de Jong speelde Roy de Vries vrij, maar zijn poging verdween over het doel. Na zo’n vijftien minuten kwam Batavia’90 op voorsprong. Nadat de jonge Waterwijker Jordy Kreeberg een strafschop veroorzaakte, schoot Jeremy Loos deze feilloos binnen: 0-1. Kreeberg: “Ik raakte de spits wel, maar niet met opzet. De strafschop vond ik veel te zwaar.”

Waterwijk ging zelf zeer slordig met de kansen om. Dat deed Steffan Vlietstra namens de gasten een stuk beter. Met een prachtige volley verdubbelde hij de voorsprong voor de Lelystedelingen: 0-2. Waterwijk liep op dat moment achter de feiten aan en zag na een opstootje Donovan Weide met een rode kaart vertrekken. Doordat ook Daniël Bussen van Batavia’90 kon inrukken, gingen beide ploegen met tien tegen tien verder.

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Zowel De Jong als Lynel Lemmert kwam niet tot scoren. Batavia’90 vond het wel prima en liep in de slotminuut nog uit naar 0-3 toen Xander Coljee doelman Alex Bindenga kansloos liet. “De ploeg heeft alles gegeven, maar maakte niet altijd de juiste keuzes en dat buitte Batavia goed uit”, zei teammanager Ben Formannoij. “Zaterdag (bij Horst, red.) moeten we uit een ander vaatje tappen, anders kan het nog een lange weg worden.”

De Almeerders staan momenteel op een elfde plaats, wat aan het eind van de rit nacompetitie betekent. De ploeg van Ed Otten en Sebastiaan Steur heeft nog twee wedstrijden de kans om drie punten goed te maken op Terschuurse Boys en Rood Wit ’58. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B (Oost).