Gevonden: Onbekend team is De Sterren ook bekend als Broederschap!

Op de foto die Wigger van der Horst ons stuurde met de vraag om welke club het ging hebben we veel reacties ontvangen.  Het blijkt uiteindelijk te gaan om De Sterren. Een club die ook wel bekend staat als broederschap. Dankzij jullie reacties zijn we veel te weten gekomen.

Wigger van der horst laat ons weten zeer blij te zijn met de gevonden informatie. Jaap de Cooker uit Uithoorn kwam wel met heel veel informatie. Zo schrijft hij ons: “Er heeft van 1922 tot 1928  in Amsterdam een voetbalclub bestaan onder de naam  “De Sterren” die ook als “Broederschap” werd aangeduid. De club speelde in de voormalige AVB (Amsterdamsche Voetbal Bond) die later de Afdeling Amsterdam van de KNVB zou worden.” Ook Harry Snijder gaf ons veel informatie.

De laatste eindstand waarin “Broederschap” voorkomt is inderdaad die van het seizoen 1928-1929 te weten in de tweede klasse A vergelijkbaar met nu de zesde klasse van de KNVB. Geen van de clubs bestaat nog als zodanig al zijn sommige wel gefuseerd. Na de oorlog zijn alleen Animo, Meerboys en JHK nog in de KNVB uitgekomen. De overige clubs waren al eerder van het toneel verdwenen.

Broederschap eindigde in 1929 als derde en speelde ondermeer tegen Animo (kampioen), Mereboys, AVV, JHK en Herodia.

Heeft u ook een foto waarvan u de herkomst niet weet? Stuur hem naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl en wie weet kunnen onze bezoekers u helpen.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)