Home / Algemeen / Geweldige comback Wartburgia in topklasse

Geweldige comback Wartburgia in topklasse

Wartburgia in de topklasse, het was even wennen tegen het gerenommeerde Ter Leede maar het liep uiteindelijk goed af. Een 0-2 achterstand bij rust werd omgezet in een 3-2 overwinning. In de laatste minuut maakte Jorinda Schuit maakte zij de 3-2.

Na een gedegen voorbereiding zijn we eraan toe, maar spannend is het wel. Zeker omdat we de spits af mogen bijten tegen de kampioen van vorig seizoen, de dames van Ter Leede.

Beide ploegen komen fel uit de startblokken, het spel gaat over en weer. Na elf minuten is het echter Ter Leede die de score opent. Monica Hoogendoorn schiet de bal strak in de rechterbovenhoek. Wartburgia heeft het in de openingsfase moeilijk, maar krijgt ook kansen, Sien van de Schouw verovert de bal en stoomt op langs de rechterkant, het schot wordt geblokt. Helaas kopt Laura Kelderman de bal uit de corner die hierdoor ontstaat naast. Ter Leede is echter zeer scherp als het in scoringspositie komt en zo staat het na zeventien minuten 2-0.

Het spel blijft op en neer golven, Wartburgia creëert meer rust en in de 22e minuut maakt Linda Bos met een mooi geplaatst schot in de linkerbovenhoek het eerste doelpunt! Even daarna moet Eefje Muselaers handelend optreden, om de 1-3 te voorkomen. Vervolgens is het Laura Kelderman die met het puntje van haar schoen de 2-2 maakt uit een vrije trap van Suzanne Bakker. Ter Leede probeert nog aan te zetten, maar uiteindelijk blijft de stand bij rust 2-2.

Na rust voelt Wartburgia dat het niet hoeft te verliezen en komt fel het veld op. Een goede bal van Gisela van Ankeren brengt Shannon Molleman in scoringspositie, helaas voorkomt de keepster een derde doelpunt. Latoya Mitchel, Jorinda Schuit en Anna Claus komen in het veld voor Laura Kelderman, Sien van de Schouw en Gisela van Ankeren. Dat ook de wissels het niveau aankunnen blijkt uit het derde en laatste doelpunt. Anna Claus komt op van de linksback positie en geeft een mooi geplaatste voorzet op Jorinda Schuit, die de bal feilloos binnenkopt! Nog drie minuten speeltijd staan op de klok. Ter Leede opent nog een klein offensief, maar het mag niet baten.

Keihard bikkelen en voor elkaar willen werken levert meteen een prachtig resultaat op: de eerste wedstrijd in de topklasse wordt winnend afgesloten, drie punten in de pocket!

Verslag clubwatcher Wartburgia

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)