Ghoudou leidt FC Almere met hattrick naar simpele zege

Koploper FC Almere heeft in de laatste competitiewedstrijd van de zaterdag tweede klasse B geen fout gemaakt tegen laagvlieger Benschop. In één helft was het verschil al gemaakt, mede dankzij een uitblinkende Abdoul Ghoudou met drie treffers: 4-0. Omdat FC Aalsmeer tegen FC De Bilt ook geen fout maakte (0-4), spelen beide ploegen dinsdagavond een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap.

In het eerste kwartier gingen beide ploegen nog gelijk op, al was FC Almere wel iets gevaarlijker. Een kopbal van Xavier Obergh uit een hoekschop van Peter van Dongen ging echter naast en ook een poging van Abdoul Ghoudou trof net geen doel. Benschop kwam goed terug, maar slaagde er niet in om verrassend de score te openen.

Dat deed FC Almere wel na twintig minuten spelen. De doelman van Benschop was volledig verrast bij een terugspeelbal, waardoor de thuisploeg een cadeautje kreeg met de openingstreffer. Niet veel later werden de gasten overlopen door FC Almere en was het al snel 3-0. Beide treffers werden gemaakt door Ghoudou, die zijn sterke spel beloond zag worden.

Benschop bleef sportief strijden voor een treffer, maar kon het FC Almere niet echt lastig maken. Nog voor de rust werd de wedstrijd definitief beslist. Opnieuw was Ghoudou de doelpuntenmaker, die zijn middag had en zijn zuivere hattrick voltooide. Het had aan het eind van de eerste helft zelfs nog erger kunnen worden voor Benschop als Van Dongen en Nick Stots iets meer geluk zouden hebben in hun pogingen.

De 4-0 voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Beide ploegen gingen nog wel op jacht naar een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer in Almere. Trainer Maurice Ligeon was in zijn achterhoofd al bezig met de beslissingswedstrijd tegen FC Aalsmeer en besloot in de slotfase dan ook een aantal spelers te sparen. Medekoploper FC Aalsmeer maakte ook geen fout, waardoor beide ploegen elkaar dinsdagavond weer treffen in de strijd om het kampioenschap. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt op neutraal terrein in Ouderkerk aan de Amstel.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!