Foto Jaap Maars | Gino Pique (nu Blauw Wit Beursbengels) in 2016 in het shirt van FC Aalsmeer

Gino Pique met Aalsmeer op bezoek bij oude club Zwaluwen’30

Aalsmeer pakte afgelopen zaterdag drie belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Volendam. De eersteklasser hoopt deze overwinning aankomend weekend een goed vervolg te geven als de ploeg op bezoek gaat bij Zwaluwen’30. Voor Gino Pique is het een extra interessante ontmoeting. Hij kwam in het verleden één seizoen uit voor de Hoornse club.

Pique maakte in de zomer de overstap van Zeeburgia naar Aalsmeer. “Ik heb het goed naar mijn zin bij Aalsmeer,” vertelt de middenvelder. “Ik moest in het begin even wennen aan het voetbal bij Aalsmeer. Het is anders dan ik bij Zeeburgia gewend was. Bij Zeeburgia zijn de spelers individueel iets sterker dan bij Aalsmeer, dat meer als team speelt. Het zaterdagvoetbal is over het algemeen anders dan het zondagvoetbal.”

Pique vindt dat de promovendus het redelijk doet. Toch had hij voor het seizoen gehoopt dat de Aalsmeerders hoger op de ranglijst hadden gestaan. “We hadden aan het begin van het seizoen een nieuw team met nieuwe spelers. Dat had even tijd nodig. Daarnaast spelen we een klasse hoger en dan moet je zorgvuldig met de kansen omgaan. We zijn vaak gelijkwaardig aan de tegenstander en krijgen de meeste kansen, maar vergeten te scoren. En in voetbal weet je hoe het gaat, dan krijg je hem vervolgens tegen. We hebben een aantal wedstrijden echt uit handen gegeven. We horen niet thuis op de plek waar we nu staan.”

De middenvelder wil aanstaande zaterdag op bezoek bij zijn oude club Zwaluwen’30 graag drie punten pakken. “Ik kijk er naar uit. Het is natuurlijk een speciale wedstrijd voor mij. Ik weet niet wie er nog spelen bij de club. Toevallig kwam ik afgelopen zaterdag tegen Volendam twee oud-ploeggenoten tegen met wie ik samen speelde bij Zwaluwen. We moeten zorgen dat we twee keer winnen voor de winterstop. Dat zou een positieve boost geven en vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.”

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)