Giorgio Berkleef kiest voor HFC

Aanvaller Giorgio Berkleef speelt komend seizen voor hoofdklasser Koninklijke HFC. De Amsterdammer was noodgedwongen op zoek naar een nieuwe club omdat zijn huidige vereniging FC Hilversum aan het eind van het seizoen stopt met het spelen op zondag.

Giorgio Berkleef is een 26-jarige linksbuiten die na zijn jeugdopleiding bij o.a. AFC, Ajax en Willem II zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in het amateurvoetbal. In de afgelopen jaren heeft hij bij verschillende top amateurverenigingen als FC Scheveningen, FC Chabab en Argon gespeeld en met de laatste werd hij in 2007 als basisspeler algeheel Nederlands amateurkampioen. Hij speelde één jaar met HFC Haarlem in de Jupiler League. Op dit moment is hij actief bij FC Hilversum. Giorgio Berkleef over zijn keuze; “De organisatie van HFC spreekt mij enorm aan. Het is een amateurclub met veel historie, waar verzorgd voetbal wordt gespeeld. Daarnaast kreeg ik tijdens de gesprekken heel erg het gevoel dat de club mij graag wilde hebben en voor mij was dit doorslaggevend.”

Naast Berkleef legde HFC ook de 25-jarige middenvelder Julius Wille vast. De inmiddels in Amsterdam woonachtige speler kwam onder meer uit voor FC Twente, Heracles, AGOVV en Dutch Lions . Na zijn terugkeer uit de de verenigde Staten speelde hij nog voor Vitesse en Genemuiden. Omdat hij naar Amsterdam verhuisde koos voor hij een club dicht in de buurt. Wille: “HFC staat bekend als een nette, gezellige vereniging met leuke, aardige mensen. Dit gevoel werd bevestigd tijdens een bezoek aan de club in februari. HFC speelt bovendien op een dusdanig niveau (hopend op een promotie dit seizoen) dat het voor mij interessant is om bij HFC te gaan voetballen. Het maakt het extra bijzonder en leuk voor mij dat mijn vader, mijn grootvader en wat verdere familie ook voor HFC hebben gespeeld.”

Met de komst van Berkleef en Wille heeft HFC de selectie nagenoeg rond. De Haarlemmers spelen momenteel mee om het kampioenschap in de hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)