Home / Algemeen / Giorgio Sanches bloeit op in Amstelveen: “Ik moest een stap maken”

Giorgio Sanches bloeit op in Amstelveen: “Ik moest een stap maken”

Giorgio Sanches had na één seizoen in de Zondag 2 van AFC het gevoel een stap te moeten maken. Spelen in een eerste elftal, meer verantwoordelijkheid krijgen. Bij zaterdag derdeklasser Amstelveen krijgt de negentienjarige aanvaller de kans. Een nieuwe stap waarvan hij tot op de dag van vandaag geen enkele spijt heeft.

De dag dat hij AFC verliet voor een nieuw avontuur, was zwaar voor Sanches. Hij had het er moeilijk mee om de deur op Sportpark Goed Genoeg na zeven jaar trouwe dienst dicht te trekken. “Het voelt daar vertrouwd, je kent iedereen. Ik voelde niet meer echt perspectief voor in de toekomst. Ik moest een stap maken, naar een eerste elftal. Bij Amstelveen begin ik aan iets nieuws. Ik hou wel van nieuwe stappen in mijn leven.”

In het shirt van de Zondag 2 had Sanches indruk gemaakt op Laurens Ten Heuvel, trainer van Koninklijke HFC 2 en ook hoofdtrainer van Amstelveen. Via Peter Rijsewijk (trainer van Amstelveen 2), die Sanches nog kent uit zijn jeugd, werd het contact gelegd. “Laurens was enthousiast, had een goed plan en wilde mij graag hebben. Vervolgens heb ik Maxim (Perels) gevraagd om mee te komen en even later ook Avital (Trustfull). Dat Amstelveen daarna degradeerde, was even schrikken. Je gaat daar toch heen met de gedachten tweede klasse te kunnen spelen. Maar je moet de knop omzetten en ervoor gaan. Nu kunnen we in de derde klasse kampioen worden.”

Sanches, afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten in de reserve Hoofdklasse, had het gevoel een stap naar een eerste elftal te moeten maken. “In een tweede elftal ben je wel belangrijk voor de club, maar niet het belangrijkste. Nu voel ik toch een stukje verantwoordelijkheid. Alles wordt echt goed voor je geregeld. Het seniorenvoetbal is ook anders dan de reserve Hoofdklasse. Omdat ik de ambitie heb daarin zo hoog mogelijk te komen, wilde ik snel een nieuwe stap maken. Dan kan ik eraan wennen.”

Inmiddels heeft de vlugge aanvaller zijn eerste weken tussen de grote mannen erop zitten. Tijd om zijn doelen vast te stellen. Op korte termijn is het heel simpel: kampioen worden met Amstelveen, zodat hij over een jaar alsnog in de tweede klasse kan voetballen. Op de langere termijn hoopt Sanches ooit terug te kunnen keren op Goed Genoeg. “Voor mijn gevoel blijf ik altijd een AFC’er. Na een aantal jaar krijg je toch een beetje AFC-bloed in je. Ik hoop dat ik over een paar jaar de stap naar het eerste elftal van AFC kan maken. Maar op dit moment ben ik heel erg tevreden met mijn keuze voor Amstelveen.”

Foto’s Hans van Beek

Send this to a friend