Home / Algemeen / Glumac gaat voor het linker rijtje met WVHEDW
Foto Hans van Dijk: Dion Glumac (m) in actie tegen Swift

Glumac gaat voor het linker rijtje met WVHEDW

Dion Glumac stapte in de zomer over van JOS Watergraafsmeer naar zaterdag eersteklasser WVHEDW. De promovendus trapt zaterdag af tegen BVCB uit Bergschenbroek. Ook voor Glumac  is dat, net als veel andere clubs in 1B, een onbekende tegenstander.

WVHEDW is samen met Swift en Aalsmeer ingedeeld in de Rotterdams getinte afdeling 1B. Glumac: “ Naast Swift en Aalsmeer ken ik Zwaluwen’30 (Hoorn, red.) maar voor de rest zegt het me allemaal weinig. We weten dan ook niets van onze tegenstander van zaterdag. De trainer (Martin Steenvoorden,  red) zegt dat hij uit gaat van eigen kracht en oogt erg relaxed.”

De voorbereiding, met veel nieuwe spelers, verliep wisselvallig. Glumac: “ Heel wisselvallig zelfs. Afgelopen dinsdag speelden we voor de beker tegen DEM (zondag eerste klasse, red) en na een uur spelen staan we met 1-0 voor maar in 25 minuten geven we het zo maar weg en verliezen met 4-2. Ik weet niet precies waar dat aan ligt. Of dat nou concentratie of onervarenheid is. Ik heb geen idee. Mar het gebeurde wel. Ik kan de vinger niet op de zere plek leggen in dit geval.”

In de voorbereiding en bekerduels gebruikte Martin Steenvoorden veel spelers. Soms noodgedwongen. Glumac: “ We waren zeker niet altijd compleet. Wat de oorzaak ook was, we speelden vaak met een ander team. Daar door hebben we nog weinig automatismen. Die zijn er gewoon nog niet. Maar ik maak me absoluut geen zorgen. Bij Hilversum waren we er kampioen in om een slechte voorbereiding te spelen en dan uitstekend van start te gaan in de competitie. En ik heb ook wel eens een fantastische voorbereiding gehad en daarna verloren we de eerste competitie wedstrijden. Dus het zegt allemaal niets.”

Foto Hans van Dijk: Dion Glumac (m) in actie tegen Swift
Foto Hans van Dijk: Dion Glumac (m) in actie tegen Swift

WVHEDW eindigde op de derde plaats tijdens het Kampioenschap van Amsterdam (2-1 nederlaag in halve finale tegen Swift) maar verloor ook al haar bekerwedstrijden. Tegen DEM werd het dus 4-2. Maar ook AFC’34 (eerste klasse, 3-0) en Hollandia (hoofdklasse, 2-1) waren te sterk.  Glumac: “ We zijn er zeker nog niet maar dat gaat er zeker wel komen. Een echte doelstelling is er niet uitgesproken mar ik denk persoonlijk dat we bij de eerste zeven moeten kunnen eindigen. Ik hoor ook jongens zeggen dat het doel is om niet te degraderen maar daar zijn we echt te goed voor. Het linker rijt moet echt kunnen.”

Foto Hans van Dijk: Dion Glumac (m) is actie tegen Swift op Het Kampioenschap van Amsterdam.