Go Ahead Kampen bezorgt AFC (zaterdag) ruime nederlaag

Het nacompetitie-avontuur van AFC (zaterdag) heeft opnieuw niet lang geduurd. Net als vorig seizoen strandden de Amsterdammers in de eerste ronde, nu door een 6-2 nederlaag bij Go Ahead Kampen. Dit betekent dat de ploeg van Jorg Smeets in de eerste klasse blijft.

Binnen zes minuten keek AFC al tegen een achterstand aan die het niet meer kon wegpoetsen. In de eerste minuut opende Adi Draganovic de score en niet veel later maakte Wilbert Wessels er 2-0 van voor de nummer drie van de eerste klasse D. Nog voor de rust deed Mauritsio Helstone na geklungel in de Kampense defensie iets terug met de 2-1, maar dichterbij konden de Amsterdammers niet komen.

Na een klein uur spelen was het verschil weer twee goals. Arjan Wiegers tekende voor de 3-1, vlak daarna gooide Wessels het duel in het slot en een kwartier voor tijd werd het door Wiegers zelfs 5-1. Thierry van der Kooye redde met de 5-2 nog enigszins de eer door de nederlaag voor de bezoekers iets draaglijker te maken. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 6-2. Wessels voltooide zijn hattrick en maakte daarmee een einde aan het seizoen voor AFC.

Een jaar geleden was de eerste ronde ook het eindstation van de Amsterdammers, ook toen ging het in Overijssel (2-1 bij DETO) mis. Door de nederlaag is het AFC niet gelukt om eventueel na een jaar weer terug te keren in de Hoofdklasse en spelen ze ook volgend seizoen in de eerste klasse. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.