Goalgetter Montblanc gaat voor bovenste plaatsen met De Meteoor

Vorig seizoen kreeg hij weinig kansen bij OFC, maar nu staat hij met De Meteoor gedeeld bovenaan in de zondag Derde klasse B. Aanvaller Nolano Montblanc is daarnaast ook de topscorer van De Meteoor, want hij maakte al acht doelpunten voor zijn nieuwe ploeg. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Montblanc over zijn overstap en zijn verwachtingen met De Meteoor.

Toen hij OFC uit Oostzaan inwisselde voor De Meteoor had Montblanc niet verwacht dat de overgang meteen zo goed zou uitpakken. Montblanc: “Ik moest eigenlijk gewoon weer iets nieuws proberen, zodat ik mezelf steeds kan verbeteren. Een vriend van mij, doelman Danny Hilligers, vertelde dat Ferry Noordhuis wegging (vertrok naar Purmersteijn) en dat De Meteoor op zoek was naar een nieuwe aanvaller. Zodoende kwam De Meteoor op mijn pad. Zonder mee te trainen ben ik er zo ingedoken.” Ondanks het feit dat hij een stapje lager is gaan spelen, vindt Montblanc niet het hem te makkelijk af gaat. “Het voelt nu meer vertrouwd”, aldus de aanvaller.

Nolano Montblanc IVVMeteoor
Foto John Beckman: Nolano Montblanc in actie tegen IVV

Net als zijn vorige club OFC, dat nu in de Eerste klasse A op zondag speelt, promoveerde ook de Meteoor en de ploeg van Gerrie Breugem doet het tot nu toe uitstekend. De Meteoor staat samen met Fortuna Wormerveer bovenaan en miste de eerste periode op doelsaldo. Montblanc had van te voren niet verwacht dat zijn team om de bovenste plaatsen mee zou doen. Montblanc: “Ik had dit niet verwacht inderdaad, zeker omdat deze competitie met Kolping Boys, IVV en Fortuna Wormerveer een aantal goede ploegen heeft. Ik had het idee dat we voor een plaats in de middenmoot zouden gaan spelen.”

Ondanks de gedeelde eerste plek op de ranglijst wil Montblanc nog niet praten over het kampioenschap. “Een periodetitel lijkt mij op dit moment realistischer dan het kampioenschap. Vooraf hadden we helemaal niet ingezet op een periode, maar nu willen we daar absoluut voor gaan. Daarnaast gaan we proberen zo lang mogelijk mee te doen en wie weet blijven we uiteindelijk alsnog bovenaan staan.”

Dit weekend moet dan de volgende stap worden gezet. Dan gaat De Meteoor op bezoek bij Meervogels ’31, dat afgelopen weekend Fortuna Wormerveer op een 2-2 gelijkspel hield. Montblanc: “Van ons wordt nu verwacht dat we van Meervogels gaan winnen, omdat zij bij de onderste drie staan. Maar juist die ploegen willen van de bovenste teams winnen, het zal dus absoluut geen makkie worden. Het is ook zaak dat wij geen enkel team onderschatten. We gaan echter ons best doen om weer de drie punten te pakken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!