Goed georganiseerd IVV wint bij Assendelft

Na een zinderend spannende nacompetitie wist IVV eind juni uiteindelijk promotie naar de eerste klasse af te dwingen. In de finale versloeg het HSV na verlenging met een goal drie minuten voor tijd. Zondag was het eindelijk zover en debuteerden de Landsmeerders in de eerste klasse, op bezoek bij Assendelft. En dat deed de ploeg met winst: 0-1.

In het seizoen 2019/2020 troffen beide teams elkaar nog op een niveau lager. Assendelft won toen met maar liefst 6-0, in Landsmeer werd het dat seizoen 1-1. Toen dat seizoen door corona vervroegd eindigde bezette Assendelft de eerste plaats en promoveerde het dus naar de eerste klasse. Een paar seizoenen later is dat het niveau waar beide teams elkaar weer troffen.

“De laatste jaren zie je dat niet heel veel ploegen bij Assendelft weten te winnen en dat het gewoon een lastige wedstrijd is”, aldus IVV-trainer Ton Pronk, die dus erg tevreden was met de zege van zijn ploeg. “We hebben goed vanuit de organisatie gespeeld en van daaruit wat kansen gecreëerd. Uiteindelijk maken we daar één goal uit, via Daniël Schermer.”

De trainer zag dat zijn ploeg wellicht meer goals had kunnen maken, maar dat verzuimde. In het laatste kwartier ging Assendelft met wat opportuniteit op zoek naar de 1-1, maar die viel niet. “Een stabiele overwinning voor ons vanuit een goede organisatie, zo zou ik het samenvatten. En het is natuurlijk een uitstekend resultaat om de allereerste wedstrijd ooit van de club in de eerste klasse te eindigen met drie punten.”

Volgende week speelt IVV een thuiswedstrijd tegen Hillegom, die ploeg won in de eerste speelronde van AGB. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV