Goede overwinning voor JOS/Watergraafsmeer in Broek op Langedijk

Een prima spelend JOS was de bovenliggende partij tegen BOL. In Amsterdam won JOS eerder dit seizoen met 4-1. Zaterdagmiddag was JOS opnieuw dominant, maar incasseerde twee tegentreffers. Gelukkig was de ploeg van Cor ten Bosch zelf ook op schot: 2-4.

JOS leek zaterdagmiddag op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Binnen vijf minuten was het 0-2. Cor ten Bosch zag dit als een welkome opsteker. ,,Vooraf maakte ik me wel zorgen. We speelden op natuurgras en deze jongens zijn dat inmiddels niet meer gewend. Dat is een nadeel. Daarnaast ligt het veld op een grote open vlakte met weinig beschutting. De wind maakt het niet eenvoudiger.”

Ongegrond

De zorg bleek (deels) ongegrond, want Boris Santen en Richie Owusu Ansah zorgden pijlsnel voor veel comfort op de bank. Bij de 0-2 ging BOL-doelman Romain opzichtig in de fout. Zo leek de overwinning van vorige week tegen Hollandia (2-1) een goed gevolg te krijgen. Martin Campbell kreeg nog een levensgrote kans op 0-3, om zo al heel vroeg het duel in het slot te gooien.

Polonaise

De eerste aanval die BOL op de mat legde was ook direct raak: Jack Schoon schoot de 1-2 binnen. Het antwoord van JOS liet niet heel lang op zich wachten. ,,Jurre Duijn en Richie (Owusu Ansah) maakten nog voor rust 1-4, waardoor mijn spelers haast in polonaise de kleedkamer opzochten. Het was weer een kippenhok, iedereen wist hoe het verder moest. Ook een luxe die we niet te vaak meemaken”, zag Ten Bosch met enig gevoel voor humor.

Verdiende zege

Direct na rust gaat BOL voluit druk zetten, met gevolgen. Doelman Bas Schol gleed weg en uit de volgende, nieuwe, situatie ontstond uiteindelijk een strafschop. Schol kreeg nog geel, Schoon schoot wederom binnen: 2-4. Wat volgde waren veel hoge ballen, maar niet echt gevaarlijk. JOS krijgt nog een goede kans, de binnenkant paal staat succes in de weg. ,,Een dik verdiende overwinning onder moeilijke omstandigheden. Ik zag er tegenop, maar we zijn er goed doorheen gekomen. We doen goed mee in de competitie, en de sfeer is dik in orde. Ook nu werd er weer met honderd procent gestreden. Ik bracht nog wel Danny Blom, Sam Nijpels en Ayrton Dol in. Gewoon, voor wat meer kracht op het einde. Mijn ploeg verdiende de complimenten voor de strijdwijze”, sloot Ten Bosch af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)