Goede start van extra nacompetitie OSV

OSV is de allerlaatste ronde voor het behouden van hun plek in de zondag derde klasse goed begonnen. In de speciale groepsfase werd in de eerste wedstrijd op bezoek bij HSV Sport in Zwaag met 0-3 gewonnen.

In Zwaag begon OSV goed aan de wedstrijd en schoot het uit de startblokken. Met schoten van Mitchel Bijvoet en Nicky Roele was het al gelijk gevaarlijk. Ondanks het veldoverwicht duurde het ruim een half uur voordat OSV het verschil ook in de score liet zien. Tim Smit gaf vanaf rechts hard laag voor en Sam van Bakel beloonde zijn spel van de laatste weken door de bal in de verre hoek binnen te tikken, 0-1.

Twee minuten later had de voorsprong al verdubbeld kunnen zijn. Dylan Klein onderschepte bij de middenlijn de bal, zette het op het lopen, maar zijn schot kon nog door de doelman gekeerd worden. Tot dat moment was de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk geweest, maar op slag van rust was het wel dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop werd de bal naar de tweede paal gekopt, maar gelukkig stond Jim Smit daar om de bal voor de lijn tegen te houden.

Ook na de rust bleef OSV de bovenliggende partij en binnen vijf minuten leek de 0-2 er te komen. Mitchel Bijvoet kreeg een vrije doortocht richting het vijandelijk doel. Met een lob passeerde hij wel de doelman, maar was de richting niet goed genoeg, waardoor de bal naast ging. Na deze kans herpakte de thuisploeg zich en ging zowaar druk zetten op OSV, wat uiteindelijk leidde tot enkele kansen. Nadat HSV Sport enigszins uitgeraasd was nam OSV weer het heft in handen. Dylan Klein was met een kopbal van dichtbij gevaarlijk.

Na een uur leek bij de thuisploeg de pijp leeg. Nicky Roele faalde nog oog in oog met de doelman, maar even later was het toch raak. Tim Smit bediende zijn broertje Rik, deze kapte zijn tegenstander uit en schoot hard de 0-2 tegen de touwen. Twee minuten later ging Nicky Roele wederom alleen op de doelman af, maar weer wist hij hem niet te passeren. Toch kwam Nicky even daarna wel tot scoren op aangeven van Mitchel Bijvoet, 0-3. Hiermee was dit duel beslist, maar kon het doelsaldo aan het eind van deze mini-competitie van belang zijn. OSV wist niet meer te scoren, maar de thuisploeg ook niet.

In de strafschoppenserie die na afloop werd gespeeld wist OSV met 4-3 te winnen. Zo is OSV de minicompetitie goed gestart. Dat kan een beter gevolg krijgen wanneer zondag KGB op bezoek komt.

Met dank aan Daniël Velthuis
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV