Gouden wissel Buitenveldert

Buitenveldert heeft het inhaal duel tegen het Amstelveense Nautilus met 4-3 gewonnen. De ploeg van Harvey Esayas speelde de gehele tweede helft met een minder. Dankzij een ‘gouden wissel’ werd de 2-3 omgebogen in een overwinning.

In de eerste helft waren er al vijf doelpunten gevallen. Buitenveldert nam nog wel een voorsprong door een doelpunt van Fernando Pique maar een eigen doelpunt en een treffer van Kay Vork zorgde er voor dat Nautilus op voorsprong kwam. De treffer van Vork was de afronding van een mooie aanval over vele schijven. Wielzen maakte de 2-2 voordat Eus Oukooms de Amstelveners weer op voorsprong zette (2-3).

In de laatste minuut van de eerste helft liep Zakaria Chakir binnen zestig tellen tegen twee gele kaarten aan en dupeerde zijn ploeg behoorlijk. Buitenveldert trainer Harvey Esayas: “ Zijn eerste gele kaart was omdat hij de bal na het fluitsignaal tegen een tegenstander aan schoot. Heel dom. Dat had al direct rood kunnen zijn en een minuut later maakte hij een domme overtreding.”

Nautlius trainer Cuijper ziet zijn ploeg toch nog verliezen tegen tien man
Nautlius trainer Cuijper ziet zijn ploeg toch nog verliezen tegen tien man

Toch kwam de ploeg van Esayas met een man minder op gelijke hoogte. Nautilus liet zich terugdrukken en een vrije trap van Fernando Pique was onhoudbaar voor  Wutrich. De winnende treffer viel zeven minuten voor tijd. Invaller Patrick da Silva beloonde het vertrouwen van zijn trainer door de 4-3 te maken. Esayas: “ Toen hij inviel waren er nog dertien minuten te spelen. Ik zei tegen hem dat hij zeker twee kansen zou krijgen en dat hij zich nu moest bewijzen. Dat heeft hij gedaan. Mooi toch?”

Esayas, die al ze jaar trainer is bij Buitenveldert, is bezig aan zijn vierde seizoen aan de Boelelaan. De oud prof van onder meer AC Milan is zeer enthousiast over zijn ploeg. “ Ik werk met een jonge ploeg. Twintig man die ik ook allemaal in de jeugd heb gehad. Een paar jaar geleden was er amper een eerste elftal. We zijn vanaf nul begonnen. Het gaat nu de goede kant op maar mijn werk is nog niet af. Ik ben nog niet klaar. Pas als er een team staat dat mee kan doen om promotie en uit eigen opgeleide spelers bestaat en we ook nog leuk voetbal spelen ben ik tevreden.”

Kijk voor de uitslagen en de stand op de klassepagina van zondag 4F

Foto’s: Robin Punt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)