Grensrechter TOS Actief gemolesteerd door speler CT0’70

In de zaterdag vierde klasse D is het duel tussen TOS Actief en CTO’70 zaterdag helemaal uit de hand gelopen nadat een aanvaller van de ploeg uit Duivendrecht de grensrechter van TOS tegen zijn hoofd en borstkas had getrapt. De grensrechter moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook de politie kwam er aan te pas.

De voorzitter van TOS Actief, Tom Fresen, stond het grootste deel van de wedstrijd langs de lijn. Fresen: “Eigenlijk was ik net pas de kantine in gelopen, omdat er nog maar een paar minuten te spelen waren. De grensrechter vlagt voor iets en de scheidsrechter geeft daarop een hoekschop voor CTO. Uit het niets sprint er een speler van CTO richting de grensrechter en belaagt hem met een high kick en een klap. Onze grensrechter gaat plat naar de grond en ik ben zelf weer uit de kantine gegaan en heb alles rondom deze daad meegemaakt. Er was helemaal niets aan de hand in deze wedstrijd en ineens loopt het zo uit de hand.”

Na deze gruwelijke actie werd de wedstrijd tussen TOS Actief en CTO’70 gestaakt en moest de grensrechter naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar is de man gelukkig alweer uit ontslagen. Fresen: “Onze grensrechter heeft gister aangifte bij de politie gedaan en wij hebben dit voorval bij de KNVB gemeld. We zitten verder nog te denken aan een statement of een verwerp, maar dat moet nog intern besproken worden. Verder is het aan de KNVB en justitie, want ik geloof dat die jongen inmiddels is opgepakt. Ik heb zelfs vernomen dat hij vandaag wordt voorgeleid, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.”

De voorzitter was erg geschrokken van hetgene wat zich zaterdagmiddag heeft afgespeeld. Wat verder heel opvallend en bewonderenswaardig is dat de desbetreffende scheidsrechter zondagmiddag weer langs de lijn stond. Fresen: “Ik heb zoveel respect voor deze man. Hij maakt het gelukkig goed en gister (zondag, red.) staat hij gewoon weer te vlaggen voor de zondag 4. Hij vindt het gewoon leuk om een wedstrijd te vlaggen. Zo iemand is een voorbeeld voor het voetbal en ik kan hier alleen maar enorm veel bewondering voor uitspreken.”

Trainer/speler van CTO’70 Ray Semmoh was niet bereikbaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)