Home / Algemeen / Grensrechter zwaar mishandeld
DVVA en TOS-Actief spelen komend weekend niet

Grensrechter zwaar mishandeld

Hoewel het een jeugdelftal betreft en wij hier geen verslag van doen, schrokken wij toch van dit bericht. De zoveelste tragedie in het hedendaagse amateurvoetbal. Het betrof de jeugd van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten, dat een partijtje ‘voetbalde’ tegen Buitenboys uit Almere. Jammer genoeg was het niet het eerste incident van dit jaar. Een gezonde bezinning bij iedereen die bij het amateurvoetbal betrokken is lijkt onvermijdelijk. Het persbericht luidt als volgt:

In Almere hebben jeugdvoetballers vanmiddag een grensrechter ernstig mishandeld. Dat gebeurde volgens Omroep Flevoland na afloop van een duel tussen teams van Buitenboys, uit Almere, en Nieuw Sloten, uit Amsterdam.

De grensrechter van Buitenboys werd na afloop van het duel door vier à vijf jongens van Nieuw Sloten tegen de grond gewerkt en geschopt. Hij wist op te staan en weg te rennen, maar de jongens van 15 en 16 jaar oud kwamen hem achterna, en sloegen en schopten hem opnieuw.

Het slachtoffer werd later onwel en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Buitenboys gaat aangifte van mishandeling doen.

Wat moet je hier nog aan toevoegen?

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)