Gretig Delta Sports bezorgt FC Almere verdiende nederlaag

FC Almere is de koppositie in de zaterdag tweede klasse B kwijt. De ploeg van Maurice Ligeon kon opnieuw niet imponeren en verloor op eigen veld van nummer vier Delta Sports (1-3). Door de nederlaag zijn de Almeerders naar de derde plaats gezakt.

Direct vanaf het begin was duidelijk dat de gasten de ploeg uit Almere geen meter ruimte wilde geven, zodat de thuisploeg vaak balverlies leed met steeds weer de dreiging van de gasten tot gevolg. Diverse corners leverden echter in deze fase nog niet het gewenste resultaat op voor Delta Sports. FC Almere had wel vaak de bal, maar deed hier veel te weinig mee met. Het resulteerde veelal in het hanteren van de lange bal, niet het sterkste punt van de thuisploeg. Delta Sports legde een veel grotere dosis vechtlust op de mat en kreeg zelfs bij vlagen een overwicht. FC Almere mocht blij zijn dat halverwege de 0-0 nog op het scorebord stond.

Almere - Delta Sports

In het tweede bedrijf liet de thuisploeg in eerste instantie zien Delta Sports hun wil op te leggen, maar dit was van korte duur. Binnen vijf minuten na de hervatting kwamen de gasten op 0-1 door een rake kopbal van Van de Brink. De Almeerse ploeg herpakte zich hierna wel goed en kreeg ook een aardige mogelijkheid. De onderkant van het doel en de doelman van de ploeg uit Houten stonden een gelijkmaker echter in de weg. FC Almere had steeds meer moeite om het spel te maken en moest in de 65ste minuut dan ook de 0-2 incasseren na slordig verdedigen.

Twee wissels van trainer Maurice Ligeon zorgden ook niet voor het gewenste resultaat. Het werd een kwartier voor tijd zelfs 0-3 toen iedereen in de achterhoede van FC Almere de fout in ging. Invaller Jeffry Coerson redde nog wel de eer voor de thuisploeg, maar het kon de terechte nederlaag niet meer voorkomen. Daardoor is FC Almere nu naar de derde plaats gezakt, op drie punten van FC Aalsmeer, dat alleen aan kop gaat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.