Vorig seizoen werd OSV o.l.v. Groot zondag kampioen van de vierde klasse

Groot en OSV niet verder met elkaar

De zondag derdeklasser OSV en trainer Henk Groot hebben besloten aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan. Vorig seizoen leken beiden al afscheid van elkaar te nemen maar dankzij het kampioenschap in de vierde klasse leek er voldoende draagkracht om nog een seizoen met elkaar verder te gaan. Groot is momenteel bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen bij OSV.

Door dit vroegtijdig aan te geven wil Henk Groot de vereniging in staat stellen om in alle rust op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor de zondagselectie. Henk kan zich op zijn beurt met zijn selectie in alle rust voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. ‘Er speelt verder nog niets. Ik heb wel wat contacten, maar serieus is er nog niets.’ aldus Groot.

Foto Zaanse Sportkrant: Henk Groot (l) werd in 2012 gekozen tot trainer van het jaar

De afgelopen vijf seizoenen heeft de club haar trainer leren waarderen als de man die de OSV-visie altijd op een prima manier vertegenwoordigde. Hij heeft altijd de eigen jeugd een kans gegeven en menig voormalig jeugdspeler heeft inmiddels een basisplaats in de zondag 1. OSV is als vereniging trots op de promotie naar de 3e klasse. Op het Zaanse Voetbalgala, georganiseerd door de Zaanse Sportkrant, werd Henk tot “Trainer van het jaar” uitgeroepen. ‘Een titel die recht doet aan de kwaliteiten en de visie van Henk’ aldus een zegsman van OSV.

De Voetbalcommissie en het Bestuur van OSV gaan de komende tijd hard aan de slag om een opvolger te zoeken die voort kan borduren op de weg die door Henk is ingeslagen. Een opvolger die past bij het huidige OSV.

OSV staat momenteel op een tiende plaats in de derde klasse B met dertien punten na elf wedstrijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)