Grote ontlading bij JOS na zege op EDO

JOS Watergraafsmeer is met nog twee wedstrijden te gaan zo goed als zeker van nog een jaar Hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek won met 3-0 van EDO, de ploeg van de nieuwe trainer Roy van der Mije. De Amsterdammers hebben nu vijf punten voorsprong op de nacompetitie.

De belangen waren groot. Zowel EDO als JOS konden zich geen nederlaag permitteren en daar kwam nog bij dat Roy van der Mije, de huidige trainer van EDO, volgend seizoen aan het roer staat bij JOS. Van der Mije liet van de week al optekenen dat hij het handhaven van JOS niet ten koste van EDO kocht gaan. Het werd uiteindelijk een echt degradatie duel waar in JOS aan het langste eind trok.

Foto Martin van Zurk: Doelman Kenny Heemskerk blijft de eerste helft overeind, maar moet uiteindelijk drie goals toestaan

JOS kwam zonder Maurice Renger, die door trainer Sander Middelbeek disciplinair op de bank was gezet,  in het begin van de wedstrijd amper aan voetballen toe. Toch kreeg het wel de beste kans, maar Patrick Lokken liet de grote mogelijkheid onbenut. Halverwege de eerste helft kreeg Lokken zijn tweede grote mogelijkheid toen hij de bal onderschepte en alleen op doelman Kenny Heemskerk af kon gaan. Heemskerk kwam uiteindelijk als winnaar uit het duel.

Na rust bracht Middelbeek toch Maurice Renger binnen de lijnen. En met succes. JOS werd steeds gevaarlijker en na een kwartier spelen was net Ian Refos die op aangeven van een schorsing teruggekeerde Tom de Lange de 1-0 scoorde. Aan de andere kant kreeg EDO een grote kans op de gelijkmaker.  Jeff Kemper ging drie man voorbij maar strandde uiteindelijk op doelman Colby Harmon.

Foto Martin van Zurk: Vreugde bij JOS nadat Ian Refos na een uur spelen voor de 1-0 zorgt

De spanning bleef omdat Lokken een kopbal rakelings langs zag gaan, maar uiteindelijk was het Maurice Renger die zes minuten voor tijd al vallend voor de bevrijdende 2-0 zorgde. In de resterende minuten liep JOS nog uit naar 3-0. Via een snelle aanval via Rodney Bell kwam de bal bij Lokken die niet zelfzuchtig was en de treffer aan Xavier Netteb liet.

Door de zege is JOS zo goed als zeker van lijfsbehoud. Volgende week kan het in Heemskerk tegen ADO’20 definitief  nog een jaar Hoofdklasse veilig stellen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.